Kari Raatikainen siirtyi LP-Vampulaan valmentajien valmentajaksi

0
LP Viestissä kaiken voittanut Kari Raatikainen jatkaa pitkää valmennusuraansa LP-Vampulassa.

LP Viestissä kaiken voittanut Kari Raatikainen jatkaa pitkää valmennusuraansa LP-Vampulassa.

Naisten Mestaruusliigan LP-Vampula yllätti lajiväen totaalisesti huhtikuun alussa. Seura ilmoitti, että LP Viestiä viime vuodet luotsannut ja kesken kauden työuupumuksen takia sivuun jäänyt salolainen Kari Raatikainen palaa valmennustyöhön jo ensi kaudella liigan pienimpiin kuuluvassa huittislaisjoukkueessa.

Raatikaisen roolina on toimia LP-Vampulassa ”valmentajien valmentajana”, eräänlaisena sparraajana koko organisaatiolle. Liigajoukkueen ykköskäskijä nähdään 1-sarjassa Puijo Wolleyta aiemmin luotsannut Arttu Keränen.

– LP Vampula neuvotteli kanssani myös päävalmentajuudesta, mutta olin skeptinen sen asian suhteen. Haluan myös omaa aikaa. En tee töitä seurassa täysipäiväisesti, vaan työaikani on 75-prosenttinen. Tämä oli järkevä ja itseään säästävä päätös, kaksivuotisen sopimuksen LP-Vampulan kanssa solminut Raatikainen kuvailee.

Raatikainen korostaa tiimityöskentelyn tärkeyttä valmennuksessa.

– Minun ei tarvitse olla kansitakki päällä. Voin olla yhtä hyvin kakkosvalmentajakin.

Raatikainen sanoo olevansa minimaalisesti mukana LP-Vampulan toiminnassa lokakuulle asti. Tämä johtuu osittain naisten maajoukkueen kakkosvalmentajan roolista ja osittain siitäkin, että Raatikainen on aloittanut tänä keväänä lentopallon ammattivalmentajatutkintoon tähtäävät opinnot Kuortaneen Urheiluopistolla.

Paluu jossain roolissa ensi kauden LP Viestiin ei Raatikaisen mukaan ollut lopulta enää mahdollista.

– Vaikkei sitä kukaan tyrmännytkään. Tämä oli nyt tällainen ratkaisu. Olen tyytyväinen, ettei ei tarvitse olla niissä paineissa, joita Salossa on. LP Viestistä minulla ei ole kuitenkaan mitään negatiivista sanottavaa, Raatikainen painottaa.

 

Lue Kari Raatikaisen koko haastattelu tiistain Salon Seudun Sanomista