Kotkan poika Michael Pounds siirtyy Vilppaaseen

0
Michael Pounds on ollut tuttu näky Salohallissa KTP:n vihreässä paidassa. Ensi kaudeksi paita vaihtuu Vilppaan valkoiseen.

 

Michael Pounds on ollut tuttu näky Salohallissa KTP:n vihreässä paidassa. Ensi kaudeksi paita vaihtuu Vilppaan valkoiseen.

 

Kotkassa koripallo-oppinsa saanut toisen polven liigapelaaja Michael Pounds pelaa ensi kaudella Vilppaassa.

27-vuotias ja 189-senttinen Pounds siirtyy Vilppaaseen KTP:stä, jota hän on edustanut suurimman osan liigaurastaan. Kausina 2008-2011 Pounds pelasi Torpan Pojissa.

Viime kaudella Pounds pelasi KTP:ssä 34 ottelua 6,7 pisteen ja 1,3 levypallon keskiarvoilla. Hänen isänsä Larry Pounds tunnetaan Kotkan koripallohistorian kenties suurimpana pelaajana ja yhtenä suomalaisen pääsarjakoripallon parhaista ulkomaalaisvahvistuksista.

Vilppaan päävalmentajan Joonas Iisalon mukaan Pounds tuo nuoreen joukkueeseen kokemusta ja arvokasta monipuolisuutta takakentälle. Pounds pystyy pelaamaan tarvittaessa kumpaakin paikkaa takakentällä.

Joonas Iisalon valmentamalla Vilppaalla on tällä hetkellä kasassa seitsemän pelaajasopimusta. Poundsin lisäksi Vilppaassa pelaavat nuorten maajoukkuepelaajat Aatu Kivimäki, Riku Laine, Henri Niemistö ja Okko Järvi sekä oma kasvatti Jesse Räkköläinen. Myös kauden Argentiinan liigassa pelanneella Juho Nenosella on Vilppaan kanssa kahden vuoden mittainen sopimus, jossa kuitenkin on ulkomaanpykälä. Näin ollen Vilpas saattaa joutua etsimään Nenoselle korvaajan.