Kovaääninen sammakko levinnyt yhä laajemmalle Paimiossa, katso video kuvausmatkasta!

0

Kovaääninen sammakko on löytänyt yhä uusia asuinalueita Turun seudulla. Paimiossa sammakko on jo siirtynyt tien yli Huson alueella, kun sitä on aiemmin havaittu vanhan ykköstien lähellä lammikoista.
Vihreänsävyinen sammakko viihtyy rehevissä lammissa, mutta on arka ulkopuoliselle häirinnälle.Laji on luokiteltu haitalliseksi vieraslajiksi.
Konservaattori Ari Karhilahti Turun yliopistosta on perehtynyt vieraslajin elämään ja pitää lajia haitattomana. Hänen mukaansa laji ei uhkaa kotoista sammakkokantaa. Ääntä sammakosta tosin lähtee niin paljon, että joku voi siitä häiriintyä.
Hän kutsuu sammakkoa sekosammakoksi. Se on lessonansammakon (pikkuvihersammakon) ja mölysammakon risteymä, jota kutsutaan ruokasammakoksi eli syötäväksi. Se pystyy myös lisääntymään.
Parhaillaan Paimiossa olevilla sammakoilla ovat kutupuuhat menossa. Karhilahti etsi lammesta sammakoita, joita SSS:n valokuvaaja Kirsi-Maarit Venetpalo kuvasi.

Paimiossa olevat sammakot tunnistaa vihertävästä väristä, mutta osa voi olla myös ruskean sävyisiä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo