Paimion Rasti yhdeksäs ja Angelniemen Ankkuri 29:s Venlojen Viestissä

0
Halden SK voitti tämänvuotisen Venlojen viesti. Kuva viestin lähdöstä. Kuva: Lehtikuva/Anni Reenpää

Paimion Rasti sijoittui yhdeksänneksi Lappeenrannassa käydyn suunnistuksen Lappee-Jukolan Venlojen viestissä. PR oli viestin neljänneksi paras suomalaisyhdistelmä toiseksi tulleen Tampereen Pyrinnön, kolmanneksi sijoittuneen SK Pohjantähden ja neljänneksi yltäneen Kooveen jälkeen. Viestin voitto meni Norjaan Halden SK:lle. PR hävisi Haldenille neljä minuuttia, 15 sekuntia.

PR:n Saara Norrgrann suunnisti ankkuriosuudella pitkään neljäntenä, mutta hyytyi osuuden loppuhetkillä.

Viestin alku ei luvannut hyvää PR:lle, sillä Eveliina Hirvonen toi joukkueensa vaihtoon sijalla 82. lähes kolme minuuttia kärjestä. Hirvosella oli paljon epäonnea, sillä hänen silmäänsä osui oksa matkan aikana. Toisella ja kolmannella osuudella Salla Fagerudd ja Inga Dambe nostivat PR:n sijoitusta rukasti. Dambe oli osuutensa kolmanneksi nopein, ja hän lähetti Norrgrannin ankkuriosuudelle viidentenä. Sitä ennen Fagerudd oli nostanut joukkueensa sijalle 14.

Angelniemen Ankkuri ei ollut viestin kärkisijoilla missään vaiheessa viestiä. Avausosuudella Sanna Kauppila jäi kärjestä yli viisi minuuttia, ja Ankkurin sijoitus tippui 150 huonommalle puolelle.

Valoa salolaisseuran päivään toi Sanni Kivelä toisella osuudella. Hän oli osuutensa kolmanneksi ripein ja nosti Ankkurin 35:nneksi. Kolmannella osuudella Ankkurin ykkösjoukkueessa debytoi Jonna Juva, 17, jonka suorituksen myötä Ankkurin sijoitus tippui 44 pykälää.

Ankkuri päätyi lopulta sijalle 29, kiitos kanadalaisankkuri Emily Kempin mainion vedon. Kemp oli osuusajoissa neljänneksi nopein. Ankkuri hävisi  voittaja Haldenille yli 14 minuuttia. Viime vuoden Louna-Jukolassa Ankkuri oli 46:s.

Halden SK voitti tämänvuotisen Venlojen viesti. Kuva viestin lähdöstä. Kuva: Lehtikuva/Anni Reenpää
Halden SK voitti tämänvuotisen Venlojen viestin. Kuva viestin lähdöstä. Kuva: Lehtikuva/Anni Reenpää