Salon seudulta komeat 46 joukkuetta lentopallon Power Cupissa

0
Power Cupin kentät odottivat torstaina pelaajia. Kuva: Lentopalloliitto

Power Cupin kentät odottivat torstaina pelaajia. Kuva: Lentopalloliitto

Torstaina Hämeenlinnassa alkavassa ja sunnuntaihin asti kestävässä maailman suurimmassa lasten ja nuorten lentopalloturnauksessa Power Cupissa pelaa 46 joukkuetta kuudesta eri Salon seudun seurasta.

Eniten joukkueita saa jalkeille Salon Viesti, kymmenen. Salolaisella Rikalavolleylla ja Kosken Kaiulla on seudun seuroista edustusta sekä poikien että tyttöjen puolella.

Vaikka Hämeenlinnaa pidetään vahvana lentopallokaupunkina, pelataan jättiturnaus vasta ensimmäistä kertaa Vanajaveden rannoilla. Hämeenlinna tavoitteli mahtipontisesti tämän vuoden Power Cupiin uutta osallistujaennätystä, peräti 1 100 joukkuetta, mutta tämä ei toteutunut.

Hämeenlinnaan ilmoittautui lopulta 889 eri yhdistelmää, mikä on 32-vuotisen turnaushistorian kuudenneksi isoin joukkuemäärä. Piikkipaikkaa pitää edelleen Lahti, jossa vuonna 2007 oli peräti 951 joukkuetta. Kisapasseja tämän vuoden turnaukseen lunastettiin 7 129 kappaletta.

Eniten joukkueita tämän vuoden turnaukseen tulee Nurmon Jymystä, 30. Mukana on myös 24 joukkuetta ulkomailta. Suosituimmassa sarjassa, D-tyttöjen tsemppisarjassa, joukkueita on 114. Hämeenlinnassa yritettiin pelata myös uusi Kokeile lentistä! -sarja, mutta se jäi toteutumatta.

Turnaus pelataan Hämeenlinnan Urheilupuistossa niin sanotuilla Pullerin kentillä, joiden alustat ovat nurmi- ja tekonurmikenttiä.

Korjattu klo 22.27: Power Cup alkaa torstaina.