Vilpas hankki toisenkin pelaajan Bisonsista

0
Matias Ojala taisteli kevään 2013 välieräsarjassa Kauhajoen Karhun paidassa Bisonsin Martin Zenoa vastaan.
Matias Ojala taisteli kevään 2013 välieräsarjassa Kauhajoen Karhun paidassa Bisonsin Martin Zenoa vastaan. Kuva: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Matias Ojala taisteli kevään 2013 välieräsarjassa Kauhajoen Karhun paidassa Bisonsin Martin Zenoa vastaan.
Matias Ojala taisteli kevään 2013 välieräsarjassa Kauhajoen Karhun paidassa Bisonsin Martin Zenoa vastaan. Kuva: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

 

Vilppaan ensi kauden korisliigajoukkue muotoutuu hiljalleen lopulliseen muotoonsa. Viimeisin palanen saapuu Saloon Loimaalta, kun heinäkuussa 27 vuotta täyttävä Matias Ojala siirtyy liigalisenssinsä menettäneestä Bisonsista Vilppaaseen.

Ojala on jo toinen Bisonsista Vilppaaseen siirtyvä pelaaja. Ensimmäinen oli nuori Henri Niemistö.

Järvenpään Koripalloseuran kasvatti Ojala on erittäin kokenut liigapelaaja. Hän aloitti liigauransa kaudella 2008-2009 Porvoon Tarmossa. Sen jälkeen hän on edustanut niin Joensuun Katajaa (kaksi kautta), Lappeenrannan NMKY:tä, Kauhajoen Karhua (kaksi kautta), Namika Lahtea kuin Loimaa Bisonsia.

197-senttinen Ojala on pelannut 329 liigaottelua 4,4 pisteen ja 2,0 levypallon keskiarvoilla. Kuten numerot kertovat, Ojala ei ole mikään pistelinko. Hän on noin 30 prosentin kaukoheittäjä ja 60 prosentin vapaaheittäjä.

Ojala tunnetaankin enemmän tunnollisena ja periksiantamattomana joukkuepelaajana, jonka pelilliset vahvuudet ovat monipuolisuus ja itseään 5-10 senttiä pidempien pelaajien puolustaminen. Ojala pystyy tarvittaessa pelaamaan niin kolmos- kuin nelospaikkaa.

Ojala pelasi viime kaudella Bisonsissa vain 30 ottelussa, joissa hän teki keskimäärin 18 minuutin peliajalla keskimäärin 6,4 pistettä ja kahmi 3,2 levypalloa. Lukemat ovat Ojalan uran parhaat.

Ojala on Vilppaan yhdeksäs sopimuspelaaja ja kahdeksas kotimainen pelaaja. Vilppaalla on sopimukset myös Michael PoundsinOkko Järven, Henri Niemistön, Riku Laineen, Aatu Kivimäen ja Jesse Räkköläisen sekä Juho Nenosen kanssa. Tällä hetkellä ainoa ulkomaalaispelaaja on takamies Saah Nimley.

Nenonen saattaa tosin käyttää sopimuksessaan olevan ulkomaanpykälän ja siirtyä ensi kaudeksi Argentiinan pääsarjaan Regatas Corrientesin riveihin, jossa hän pelasi jo päättyneen kauden viimeiset ottelut.