Wilma Murrolle Birminghamista viides sija, uusi ulkorataennätys ja 2 500 dollaria

0
Wilma Murto sijoittui viidenneksi Birminghamin Timanttiliigan osakilpailussa. Kuva: Lehtikuva/Kalle Parkkinen

Salon Vilpasta edustava seiväshyppääjä Wilma Murto sijoittui viidenneksi yleisurheilun Timanttiliigan Birminghamin osakilpailussa sunnuntaina. Murto taivutti kahdeksan kilpailijan joukossa uuden ulkorataennätyksensä 450. Se meni yli ensimmäisellä yrittämällä.

Avauskorkeutensa 435 Murto selvitti toisella yrityksellä. 460 oli tänään 17-vuotiaalle hyppääjälle liikaa.

Torstaina Roomassa Murron tulos oli 435. Sillä tuloksella hän sijoittui kahdeksanneksi.

Timanttiliigassa jaetaan palkintorahoja lajien kahdeksalle parhaalle. Roomasta Murto kuittasi 1 000 Yhdysvaltain dollaria. Birminghamista Murto sai 2 500 dollaria. Näin ollen Murto on tienannut kahdesta osakilpailuista hieman reilut 3 100 euroa. Summa kuitenkin pienenee verojen jälkeen.

Murron manageri Tero Heiska vahvisti SSS:lle, että Murrolla on mahdollisuus päästä tänä kesänä heinäkuun puolessavälissä käytävään Timanttiliigan Monacon osakilpailuun. Heiskan mukaan pääsy sinne ratkeaa alkavan viikon aikana.

 

Wilma Murto sijoittui viidenneksi Birminghamin Timanttiliigan osakilpailussa. Kuva: Lehtikuva/Kalle Parkkinen