Koripalloilija Juho Nenonen lähtee Vilppaasta Argentiinan liigan huippujoukkueeseen

0
Juho Nenonen palaa valkopaitaiseen Vilppaaseen.

Koripalloilija Juho Nenosen tietynlainen satutarina saa jatkoa. Nenonen siirtyy Salon Vilppaasta ensi kauden kattavalla sopimuksella Argentiinan liigan Ciclista Olimpico de La Bandaan.

Nenonen, 28, päätyi lähes täysin sattumalta viime korisliigakauden päätteeksi Argentiinaan, Club de Regatas Corrientesiin. Hänen uusi seuransa on vielä Corrientesia huomattavasti kovempi, sillä Ciclista Olimpico voitti viime kaudella liigan runkosarjan. Välierissä tuli kuitenkin tappio.

Olimpicoa valmentaa Fernando Duro, joka luotsasi Argentiinan olympiakultaan 2004. Lisäksi joukkue pelaa Etelä-Amerikan Cupia eli Copa Sud Americanaa.

Viime kevään pesti Argentiinassa oli Nenosen uran ensimmäinen visiitti ulkomaille. Samalla hänet kutsuttiin kesän meneillään oleville Suomen maajoukkueen leireille – A-maajoukkuedebyytti lienee edessä ensi viikon lauantaina Tampereella Belgia-ottelussa. Nenonen suuntaa Argentiinaan maaottelujen jälkeen elokuun lopulla.

Vilpas on läpi kesän varautunut viime kauden kapteeninsa lähtöön, Sillä Nenosella oli pöydällä lukuisia sopimustarjouksia Argentiinasta.

– Juho oli meille kapteeni isolla K:lla, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Pelaaminen ulkomailla ammattilaisena on ollut Juholle pitkäaikainen unelma ja sen tavoittelemisesta ei voi olla harmissaan. Joukkueen kannalta Juhon lähtö on tietysti menetys, mutta kun lähtö varmistui, tiedämme mille tontille viimeistä ulkomaan apua haetaan, toteaa Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen tiedotteessa.

Juho Nenosen (vas.) vastustajat vaihtuvat muiden muassa Lapuan Kobrista ja Pyry Rainamaasta Argentiinan liigan pelaajiin ja joukkueisiin.
Juho Nenosen (vas.) vastustajat vaihtuvat muiden muassa Lapuan Kobrista ja Pyry Rainamaasta Argentiinan liigan pelaajiin ja joukkueisiin.