Vappu Pimiästä Salon Unikeko

0
Kari Nordgren Suvisalosta ojensi Vappu Pimiälle herätyskellon.

Juontaja Vappu Pimiä on Salon vuoden 2016 Unikeko. Erityisesti kokkaussarjoista tuttu Pimiä on Kiikalan kesäasukkaana tuonut Saloa tunnetuksi tv-ohjelmissa ja haastatteluissa, nimityksen perusteluissa kerrotaan. Pimiä myös käyttää ahkerasti salolaisten yrittäjien palveluita ja tuotteita.
Unikeko tuodaan molskahduspaikalle kaupungin keskustaan Salonjokea myöten kirkkoveneellä, jota kuljettavat Angelniemen Airon soutajat. Uni loppuu torin kohdalle, jossa unikeko saa herätyksen jokivedessä. Salon Unikeko saa kaulaansa perinteisen Unikeon kyltin ja herätyskellon sekä käteensä Unikeon diplomin.
Unikeon valitsee Salon Iltatoreja järjestävä Suvisalo ry. Unikeko on Salossa valittu vuodesta 1983. Ensimmäinen Unikeko oli silloinen Hermannin koulun rehtori Ossi Helin. Viime vuonna Salonjoessa heräsi ravintolayrittäjä Tony Hellström.

Juttua korjattu 27.7.2016 klo 1043. Soutajat edustavat Angelniemen Airoa, ei Ankkuria.