UETD Finland vastaa

0

Salon Seudun Sanomat julkaisi verkkosivuilla 25.7. STT:n uutisen, jossa UETD Finland -yhdistystä kutsuttiin Suomen AKP:n kannattajayhdistykseksi. AKP on Turkin uskonnollistaustainen valtapuolue.

UETD Finlandin mukaan määritelmä on virheellinen. Yhdistyksen mukaan sen toiminta ei perustu minkään yksittäisen turkkilaisen tai suomalaisen puolueen kannatukseen, vaan demokraattisten arvojen tukemiseen.

Ohessa UETD Finlandin lähettämä kirjoitus, joka julkaistiin myös mielipidesivulla (SSS 9.8.):

UETD Finlandin (Union of European Turkish Democrats ry:n) perustamisesta lähtien (2013) yhdistyksemme sääntöjen mukaan tuemme kansainvälisen kansojen välistä yhteisymmärrystä koskevan periaatteen pohjalta kulttuurin tasolla suomalaisten ja turkkilaisten välistä suvaitsevaisuutta mm. tukemalla turkkilaisperäisten suomalaisten integraatiota suomalaiseen yhteiskunnalliseen, taloudelliseen ja poliittiseen elämään.
Yhdistyksemme osallistuu julkiseen toimintaan turkkilaisperäisten suomalaisten asioiden osalta, jotta suomenturkkilaisten sosiaalinen, taloudellinen ja poliittinen integraatio toimisi suomalaisessa yhteiskunnassa mahdollisimman sujuvasti Suomen tulevaisuuden hyväksi. Päätavoitteena on suomenturkkilaisten yhteiskunnallisen tietoisuuden lisääminen ja jäsenpohjamme vuorovaikutuksen kehittäminen poliittisten toimijoiden ja kunnallisten viranhaltijoiden kanssa.
Toimintamme ei pohjaudu mihinkään turkkilaisen tai suomalaisen puolueen kannatukseen, vaan demokraattisten arvojen kehittämiseen. Yhdistyksemme UETD Finland ry ei missään nimessä edusta mitään puoluetta, eikä ole millään tavalla kytköksissä mihinkään puolueeseen. Yhdistyksemme yksittäisten jäsenten mielipiteet tai valinnat eivät luonnollisesti sido yhdistyksemme linjaa. Olemme heti vallankaappausyrityksen seuraavana päivänä ilmoittaneet, että ”tässä ei ole kyse presidentin tai jonkun henkilön tukemisesta, vaan demokratian. Siihen me uskomme”.
Pidämme erittäin valitettavana, että lehtiuutisessa (SSS 26.7.) kutsutaan yhdistystämme perusteettomasti tietyn puolueen kannattajayhdistykseksi tutkimatta väitteen todellisuutta tai pyytämättä väitteen kohteeksi tulleesta yhdistyksestä mitään kommentteja, mikä ilmeisesti tarkoittaa yhdistyksemme kannanoton vähättelemistä lehtenne lukijoiden silmissä.
Kantamme vallankauppausyrityksen jälkeisestä julkaisupolitiikasta edustaa eri poliittisia puolueita kannattavien suomenturkkilaisten mielipiteitä, siis sillä tai yleisesti toiminnallamme ei voi olla mitään tekemistä erään poliittisen näkökulman tai puolueen kannustamisen kanssa.
Mikäli Suomen parlamenttia olisi pommitettu armeijan hävittäjälentokoneilla ja kapinalliset tai terroristit yrittäisivät murhata Suomen presidenttiä ja pääministeriä, olisivatko Suomen lehdistön toimittajat pohtimassa tai arvostelemassa Suomen hallituksen demokraattisia tai epädemokraattisia toimintoja seuraavina päivinä tekemissään julkaisuissa tai ohjelmissa?
Suomenturkkilaiset odottavat solidaarisuutta ja ainakin empatiaa Suomen ja Turkin ystävyyden ja ennen kaikkea inhimillisten arvojen kannalta.

UETD Finland