Delfiinimpää väkeä

0

ASKO LEHTONEN. Jos ei tunne menneisyyttä, ei voi ymmärtää nykyisyyttä. Sekään ei aina auta, mutta yritetään silti. Jos ei muista, mitä kesällä tapahtui, ei voi ymmärtää syksyä.

Valitettavasti tässä nyt kävi näin. Alunperin minä tarjosin Kempeleessä tyhjillään olevan omakotitaloni ammetta delfiinien turvapaikaksi, mutta turvallisuussyistä suunnitelmasta piti luopua. Olisihan se toisaalta pitänyt arvata, mutta onneksi pessimisti ei pety. – Juha Sipilä, pääministeri

Onko hullumpaa kuultu! Kaloja kuskataan lentokoneessa. Eivätkö ne osaa uida ja sukeltaa. Tai eihän delfiini ole kala vaan nisäkäs niin kuin ihminen. Yhtä luonnotonta se on, että ihminen lentää, ja vielä jonnekin etelään niin kuin Kreikkaan. Kotimaassa pitäisi matkailla ja mennä vaikka Tampereelle. Tai mitä sinne nyt enää, kun ei ole delfiineitäkään. – Tää on niin tätä, Suomi 24

Hyvä, että lähtevät Kreikkaan temppuilemaan. Nyt on myös uimavalvojilla ja puhuvilla autoilla mahdollisuus pärjätä kilpailussa. – Talent Suomi -tuomari David Hasselhoff

Esitämme, että delfiinit palautetaan välittömästi Suomeen ja kuljetetaan Halikkoon. Meillä on siellä niille hyvä paikka  vesitornissa, jonka päällä jo ennestään tähtikaukoputki. Kärävuoren planetaario-delfinaario olisi kova kilpailija Särkänniemelle. – Salon kaupunginhallitus äänin 7–6

Tässä se taas nähtiin. Ensin Kreikkaan menivät eurooppalaisten rahat ja nyt vielä suomalaisten delfiinitkin. Tällaista ei tapahtuisi, jos meillä olisi oma markka. – Paavo Väyrynen, europarlamentaarikko, kirjailija, näyttelijä

Lupaamme uudistaa tiedotuskäytäntöjämme. Meidän olisi pitänyt kertoa Tampereen pormestarille ja muullekin maailmalle delfiinien siirrosta ennen kuin niitä alettiin siirtää. Huvipuiston pitää olla avoin myös tiedottamisessaan, vaikka ei huvittaisi. Tavoitteenamme on ennen kaikkea eläinten hyvinvointi ja asiakkaiden luottamus, ja siksi haluankin korostaa, että possujen junan possuille ei syötetä geenimanipuloitua rehua. – Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä

Tampereella toimittiin niin kuin EU:ssakin pitäisi: tehtiin päätös ja toimittiin sen mukaisesti. Euroopan unioni sen sijaan on solmussa. Kriisit yllättävät, huippukokoustetaan, mutta asioiden ratkaiseminen vain antaa odottaa itseään. Minulta kysytään myös, aionko asettua ehdolle toiselle kaudelle, mutta vastaan nyt vain, että se ratkaisu antaa vielä odottaa itseään. – Tasavallan presidentti Sauli Niinistö