Tappiollinen Kodin Terra sulkee ovensa viimeistään ensi vuoden alkupuolella

0
Kodin Terra aloitti toimintansa vuonna 2008. Tämän jälkeen Saloa on koetellut valtava rakennemuutos.

 

Kodin Terra aloitti toimintansa vuonna 2008. Tämän jälkeen Saloa on koetellut valtava rakennemuutos.

Halikossa toimiva Kodin Terra lopettaa toimintansa viimeistään vuoden 2017 alkupuolella, kertoo Suur-Seudun Osuuskauppa. Myymälässä on noin 30 työntekijää.

– Hallitus tekee asiasta lopullisen päätöksen yt-prosessin loputtua, mutta vaihtoehtoja on kovin vähän, sanoo SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen.

– Markkina on muuttunut paljon Terran avaamisen jälkeen, eikä jyrkkää nousua ole näkyvissä.

Kodin Terran toiminta on Jääskeläisen mukaan tappiollista. Laajaan tuotevalikoimaan perustuva konsepti tuo haasteita, joita Salon hankala markkinatilanne on pahentanut entisestään.

– Terrassa on ammattitaitoiset ihmiset, ja se on saanut ketjun parhaita arvosanoja, mutta kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa.

Kodin Terran palveluissa on päällekkäisyyksiä vieressä sijaitsevan Halikon Prisman ja Meriniityssä sijaitsevan maatalouskaupan kanssa. SSO arvioi, että osa Terran palveluista ja tuotteista siirrettäisiin SSO Maatalous Oy:n Salon toimipisteeseen Meriniittyyn ja osa Prisman yhteyteen.

Nyt kerrotut muutokset ovat osa syyskuun 7. päivänä aloitettua yt-prosessia ja strategian päivitystä. Yt-neuvottelut jatkuvat 19. lokakuutta saakka.

 

Artikkeliin päivitetty klo 20:08 toimitusjohtaja Jääskeläisen kommentit.

 

Lue lisää SSO:n muutoksista tiistain Salon Seudun Sanomista