Uzbekistanin presidentti Karimov kuollut

0

Uzbekistania yli neljännesvuosisadan johtanut Islam Karimov on kuollut, kertovat diplomaattilähteet perjantaina uutistoimisto Reutersin mukaan. Karimov, 78, joutui sairaalaan lauantaina saatuaan aivoverenvuodon.
Karimovin kuolemasta on liikkunut huhuja jo aikaisemminkin. Opposition mukaan hän on saattanut kuolla heti jouduttuaan sairaalaan.
Oppositiota lähellä olevan Fergana-uutistoimisto kertoi jo torstaina, että Karimovin kotikaupungissa Samarkandissa on varauduttu hänen hautajaisiinsa.
Rautaisella otteella Uzbekistania hallinnut Karimov ei ole nimennyt itselleen seuraajaa, mikä on kiihdyttänyt huhuja valtakamppailusta. Karimovin seuraajaksi on uumoiltu muun muassa pääministeri Shavkat Mirzijojevia tai varapääministeri Rustam Azimovia.

STT

Kuvat: