Vilpas yllätti kaikki ja hankki Susijengin luottomiehen

0
Mikko Koivisto on tuttu näky Salohallissa. Keväällä 2014 hän kohtasi Vilpas-ikoni Jukka Katajan.

 

Mikko Koivisto on Vilppaan seurahistorian ensimmäinen hankittu miesten maajoukkuepelaaja.

Korisliigakauteen valmistuva Vilpas veti viikkoa ennen avausottelua melkoisen ässän hihastaan: Suomen maajoukkueen ”Susijengin” tukipilareihin koko 2010-luvun kuulunut Mikko Koivisto liittyy Vilppaaseen loppukauden mittaisella sopimuksella, jossa on ulkomaanpykälä vuoden loppuun asti.

194-senttinen ja 29-vuotias Koivisto tunnetaan erityisesti nopeana ja tarkkana heittäjänä, joka saattaa muuttaa yksittäisen ottelun kulun muutaman pallonhallinnan aikana.

Koivisto vietti vuodet 2006-2010 Pohjois-Carolinan yliopistossa ja siirtyi sieltä Torpan Poikiin kaudeksi 2010-2011. Koivisto kuului loimaalaisseura Nilan Bisonsin tuplamestaruuden tärkeimpiin pelaajiin kausilla 2011-2013. Koivisto kävi keväällä 2014 pelaamassa Turkissa Gaziantepissa ja siirtyi kaudeksi 2014-2015 Saksan Frankfuriin ennen kuin palasi viime kaudeksi Bisonsiin.

Viime kaudella Koivisto siirtyi kesken kauden Bisonsista Kauhajoen Karhuun loimaalaisseuran talousongelmien vuoksi. Loppukausi Karhussa oli pettymys: Seagulls pudotti joukkueen viidennen puolivälierän jatkoajalla.

Koivisto on pelannut Suomen maajoukkueessa 113 ottelua 4,9 pisteen keskiarvoilla. Hän on edustanut Suomea kolme kertaa EM-kisoissa ja kerran MM-kisoissa. Koivisto kuului Susijengiin myös päättyneellä kesäkaudella.

Vilppaan kausi alkaa ensi viikon keskiviikkona kotiottelulla KTP-Basketia vastaan.

 

Päivitetty klo 11.52: Sopimuksen mitta ja ulkomaanpykälä.