Euroopan neuvosto suosittelee Suomelle: Vihapuhe kuriin

0

Hallitus vastasi Euroopan neuvoston neuvoa-antava komitean kehotuksiin toteamalla, että poliisiammattikorkeakoulu ja poliisi ovat jo valmistelleet erillisen koulutusohjelman viharikollisuuden torjuntaan. Vastauksen mukaan koulutusohjelman on tarkoitus alkaa ”ennen tämän vuoden loppua”.
Hallituksen mukaan poliisi aikoo kouluttaa erikseen 50 poliisia viharikollisuuden torjuntaan.
Neuvoston raportti suosittaa, että Suomen on taisteltava erityisesti sosiaalisessa mediassa esiintyvää rasismia, suvaitsemattomuutta ja vihapuhetta vastaan.
Euroopan neuvoston neuvoa-antava komitea on kehottanut Suomea välittömästi tuomitsemaan julkisuudessa vihamielisyyden etnisiä ryhmiä kohtaan, vahvistamaan lainsäädännön ja oikeuslaitoksen roolia rangaista vihapuheesta ja -rikoksista sekä lisäämään poliisien resursseja.
Lisäksi Euroopan neuvoston vähemmistöraportti suosittelee Suomelle välittömästi korkean poliittisen tason dialogia saamelaisten kanssa heidän oikeuksiensa turvaamiseksi.
Neuvosto kehottaa Suomea myös tehostamaan toimia sen takaamiseksi, että ruotsin kielen asema Suomen toisensa virallisena kielenä säilyttää asemansa.

STT

Kuvat: