Salo irtisanoo maatalouslomittajia

0

Salon kaupunki irtisanoo ja osa-aikaistaa maatalouslomittajia. Maatalouslomittajat ry aikoo riitauttaa päätöksen.

Salon kaupunki irtisanoo 13 maatalouslomittajaa tuotannollisista ja taloudellisista syistä ja osa-aikaistaa 12 lomittajaa. Lisäksi kuuden työehtosopimusta paremmat matkakorvausedut muutetaan KVTES:n mukaisiksi. Kaupungin palveluksessa on 64 vakituista ja kolme määräaikaista lomittajaa.

Lomituspalveluiden yt-neuvottelut päättyivät maanantaina erimielisinä. Työntekijöiden edustajat eivät hyväksy perusteita, joilla työsuhteisiin puututaan. Jytyn pääluottamusmiehen Mervi Silfverin mukaan Maatalouslomittajat ry aikoo viedän asian oikeuteen.

Salon kaupunki toimii lomituspalveluiden paikallisyksikkönä, ja se vastaa lomituksesta 16 kunnan alueella Lounais-Suomessa. Toiminta perustuu Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen Melan toimieksiantoon ja kuntien kanssa tehtyyn sopimukseen. Mela maksaa palveluista kaupungille.

Alueella on 336 maatilaa, joista 231 käyttää Salon kaupungin palveluksessa olevia maatalouslomittajia. Irtisanomisia ja osa-aikaistamisia perustellaan sillä, että tilojen määrä vähenee, ja yrittäjien oikeus vuosilomaan ja sijaisapuun ovat kiristyneet.

Uutista on täydennetty klo 15.15 tiedolla riitauttamisesta.