Atte Jääskeläinen Pressiklubissa: Sipilä vahingoittaa itseään

0

Yleisradion vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen arvioi, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) toiminta suhteessa mediaan on aika omituista ja harkitsematonta.
– Menettämälllä malttinsa itseään koskevissa uutisissa hän vahingoittaa itseään, Jääskeläinen sanoi Pressiklubissa perjantaina.
Sipilä sai Yleltä tilaisuuden pitää viidentoista minuutin tv-puheen kansalle. Jääskeläisen mukaan Sipilän käyttäytyminen ei puheen myötä muuttunut.
– Tuo on täyttä huuhaata. Ei Sipilän käyttäytyminen tämän tv-puheen myötä muuttunut. Ensimmäinen havainto on ajalta ennen pääministerikautta.
Jääskeläinen ei muista, että Sipilä olisi koskaan ottanut yhteyttä toimitukseen politiikkaan liittyvissä asioissa.
– Yhteydenotot ovat aina liittyneet kolmeen asiaan: uskonnollinen vakaumus, oma varallisuus ja yrittäjähistoria, Jääskeläinen sanoi.
Jääskeläinen myönsi tehneensä virheen, kun hän antoi ohjeen olla käsittelemättä keskusteluohjelmissa Sipilän mahdollista jääviyttä Terrafame-asiassa.
– Siitä syntyi tunnekuohu. Asiasta keskusteltiin sähköposteissa, jossa jakelulistalla oli kymmeniä, ellei satoja ihmisiä.
Jääskeläinen torjui näkemyksen, että pääministerin oikaisuvaatimukset Ylelle olisivat painostusta.

Stilleriä kehotettiin luopumaan ohjelman vieraasta

Pressiklubin juontaja Ruben Stiller kertoi ohjelmassa keväällä käymästään keskustelusta Jääskeläisen kanssa. Jääskeläinen oli tuolloin ehdottanut Stillerille, ettei teatteriohjaaja Susanna Kuparista enää kutsuttaisi ohjelman kommentaattoriksi.
Jääskeläinen sanoi keskustelleensa asiasta yleläisen kanssa, joka piti Kuparisen Eduskunta 3 -näytelmää ”osittain vihapuheena” pääministeri Sipilän puolisoa kohtaan.
Stiller sanoi harkinneensa asiaa yön yli ja ilmoitti haluavansa edelleen pitää Kuparisen vieraidensa joukossa.
Jääskeläinen oli jo toista kertaa tällä viikolla alaisensa tentattavana. Keskiviikkona häntä grillasi oli A-studion Susanne Päivärinta.

STT

Kuvat: