Kosken Kesäniemi siirtyy Forssan ruoriin – valtuusto oli yksimielinen

0
Jari Kesäniemi siirtyy Kosken kunnan johtamisesta Forssan kunnanjohtajaksi.

Jari Kesäniemi siirtyy Kosken kunnan johtamisesta Forssan kunnanjohtajaksi.

 

Forssan uusi kaupunginjohtaja on yhteiskuntatieteiden maisteri Jari Kesäniemi. Kesäniemi siirtyy Forssan johtoon oltuaan 10 vuotta töissä Kosken kunnalla, mistä ajasta viimeiset viisi kunnanjohtajana. Forssan kaupunginvaltuusto valitsi maanantaina Kesäniemen äänin 43–0 uudeksi kaupunginjohtajaksi.
– Valintaprosessi hyvä osoitus, että kun yhteinen päämäärä löydetään, ollaan valmiita tekemään töitä sen eteen. Nyt löydettiin ehdokas, joka kaikkien oli helppo hyväksyä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) totesi ainoassa valintaan liittyneessä puheenvuorossa.

Forssan kaupunginjohtajaksi haki kymmenen henkilöä, joista kolme lähetettiin soveltuvuusarviointeihin. Kaupunginhallitus päätti esittää Kesäniemen valintaa valtuustolle marraskuussa. Valtuuston antama loppusinetti ei siksi ollut yllätys.
– Lähden Koskelta positiivisella mielellä. Yksimielisyys antaa tukevan selkänojan työn aloittamiseen Forssassa yhdessä luottamushenkilöiden kanssa, Kesäniemi sanoi.

Kesäniemi arvelee, että voi irtautua Koskelta uuden työn pariin maaliskuun alkuun mennessä. Koskella taas aletaan miettiä uuden kunnanjohtajan valintaprosessia välittömästi tällä viikolla kunnanhallituksessa. Kesäniemen mukaan viranhaltijoilla on alustava suunnitelma, mutta nyt selvitellään luottamushenkilöiden ajatuksia etenemisestä.
– Jos oikein rivakasti toimitaan, voidaan Koskellakin olla maaliskuuhun mennessä jo hyvin pitkällä kunnanjohtajan valinnassa, Kesäniemi sanoo.

Lue lisää20.12.2016 lehdestä