LP Viesti oli OrPolle pitelemätön vastustaja Salohallissa

0
Pauliina Vilponen ja Nadezhda Gokhshtein olivat OrPolle miltei pysäyttämättömiä pelaajia.

LP Viesti löylytti Oriveden Ponnistusta totaalisesti lentopallon naisten Mestaruusliigan ottelussa. OrPo voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Orivedellä, mutta Salohallissa tahti oli täysin toinen. LP Viestin voittonumeroiksi kirjattiin 3-0 (25-18, 25-12, 25-19).

Kotijoukkue oli ottelussa vähäväkisenä mutta sitäkin vahvempana. Seitsikko Hillaelina Mäntylä, Viktoriia Tuchashvili, Ronja Heikkiniemi, Pauliina Vilponen, Tuuli Kukkonen, Vera Klimovich ja Nadezhda Gokhshtein pelasivat koko ottelun alusta loppuun. Vaihtonurkkauksen muodostivat Anna Czakan, Elina Käsnänen ja Iida Eskonmaa. 

LP Viesti näytti lipuvan kolmannen erän voittoon yhtä sujuvasti kuin kahteen ensimmäiseenkin erävoittoon. Salolaiset johtivat kolmattakin erää jo pistein 13-7, mutta OrPo tuli vielä lukemiin 14-13. Nopeasti tämän jälkeen kävi kuitenkin selväksi, ettei kotivoitolle ollut uhkatekijöitä edes yksittäisen erän osalta. Kotijoukkueen hyökkäysprosentiksi muodostui ”miesmäisesti” peräti 53.

Erityisen suvereeni oli hakkuri Pauliina Vilponen. Jo 18 pisteen lukema on lyhyeen kolmen erän otteluun erinomainen, ja ennen kaikkea pisteet tulivat mainiolla 56:n hyökkäysprosentilla ja sitä kautta teholuvulla +16.

Myös keskitorjuja Nadezhda Gokhshtein teki mainiota työtä tehosaldolla 13/+12, eikä juuri huonommaksi jäänyt saman pelipaikan kollega Vera Klimovich (10/+6). Nuoriso-osastosta Ronja Heikkiniemi keräsi luvut 7/+2 ja Tuuli Kukkonen 7/-1.

OrPon tähtipelaajalle Janisa Johnsonille kävi niin kuin useimpien joukkueiden tähdille Salohallissa monesti käy. Johnson ei päässyt säkenöimään totutulla tavalla, vaikka saldo 10/+2 toki olikin joukkueensa pisterikkain. Vielä selkeästi pahemmin romahti Malina Terrell: 16 hyökkäyksestä onnistui kaksi – tehosaldo ottelusta murheellinen 2/-2.

Viimeistään lauantain ottelun tulos näytti sen, että Mestaruusliigan runkosarjan voittotaistelu käydään tänä vuonna HPK:n ja LP Viestin kesken. OrPo on HPK:hon nähden jo kymmenen pisteen takamatkalla, ja sellaisen eron kiinniottaminen on näillä pelaajamateriaalilla miltei mahdottomuus.

LP Viestin kannalta kulminaatiopeli odottaa joulun jälkeen, kun HPK saapuu vieraksi torstaina 29. joulukuuta. Sen ottelun voittamalla runkosarjan ykköstila pysyy salolaisilla tukevasti omissa käsissä, ja vastaavasti 0-3- tai 1-3-tappion jälkeen vuori olisi kenties liian jyrkkä kiivettäväksi.

Vielä ennen joululaatikoita ja -kinkkua LP Viesti hakee kuitenkin jatkopaikkaa CEV Cupissa. Kotiottelu Mladost Zagrebia vastaan alkaa Salohallissa ensi viikon keskiviikkona kello 19.

Pauliina Vilponen ja Nadezhda Gokhshtein olivat OrPolle miltei pysäyttämättömiä pelaajia.