Susi säikäytti Kiikalassa, Suomusjärvellä susiepäily oli aiheeton

0
Tämä susiemo on kuvattu viime vuonna Salon ja Raaseporin susireviirillä eikä Kiikalassa, joka on selkeästi ydinreviirin ulkopuolella.

Kiikalassa hevosta treenaamassa olleet Laura ja Mikko Jalonen säikähtivät perusteellisesti nähtyään kärryjen takana suden viime viikonvaihteessa. He olivat hevosen kanssa harjoituslenkillä sunnuntaina iltapäivällä.
Eläimen pääteltiin lopulta olleen susi, ja petoyhdyshenkilö kirjasi sen Tassu-järjestelmään.
Melkein samaan aikaan Laura ja Mikko Jalosen kokemuksen kanssa löytyi lähistöllä vain muutaman kilometrin päässä Suomusjärven puolella tapettuja lampaita. Niiden epäiltiin aluksi olevan suden tappamia, sillä tekotapa viittasi suteen.
Lopulta lampaiden omistaja Harri Mäntynen alkoikin epäillä, että teon takana voisi olla hänen pihallaan oleva koira. Lampaita tapettiin lisää ja samaan aikaan hän havaitsi koiran päässeen irti.
Mäntynen kuvailee koiran käytöstä susimaiseksi. Se on alunperin hänen kasvattamansa ja palautunut vasta äskettäin hänelle takaisin. Koiraa ei Mäntysen mukaan ole koulutettu.
Hämmästystä herätti se, että koira oli toiminut samalla kaavalla kuin susi eli tappanut eläimet tehokkaasti.
– Koira on amatööri, Mäntynen kuvailee koirille tyypillistä tapaa.
Koirien jäljiltä eläimet löytyvät yleensä raadeltuina. Nyt neljävuotias koira oli tappanut eläimet susien tyyliin.

Tämä susiemo on kuvattu viime vuonna Salon ja Raaseporin susireviirillä eikä Kiikalassa, joka on selkeästi ydinreviirin ulkopuolella.