Eirik Jensen saattaa olla Norjan oma Jari Aarnio – Entistä tähtipoliisia syytetään huumerikoksista ja korruptiosta

0

Norjassa alkaa ensi maanantaina poikkeuksellinen oikeudenkäynti. Menestyksekkään uran tehnyttä johtavaa poliisimiestä Eirik Jenseniä syytetään osallisuudesta huumeiden maahantuontiin ja törkeään lahjuksen ottamiseen.
Tapauksessa on paljon samoja piirteitä Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion tapauksen kanssa. Aarnio tuomittiin vankeuteen muun muassa huumerikoksista. Hän aikoo valittaa tuomiostaan.
Norjassa maratonoikeudenkäyntiin marssitetaan ainakin 150 todistajaa, ja sen odotetaan kestävän ensi kesäkuuhun saakka. 59-vuotiaan Jensenin lisäksi syytettyjen penkillä on tunnettu huumerikollinen Gjermund Cappelen, 50, jonka kertomukset Jensenin toimista johtivat tutkimuksiin tähtipoliisia kohtaan.
Jensen pidätettiin helmikuussa 2015 vain pari kuukautta Cappelenin jälkeen. Tämä kertoi Jensenin avustaneen häntä vuosikausien ajan suurten hasislastien tuomisessa Norjaan.
Jensen on kiistänyt syytteet, joiden mukaan hän olisi saanut hämäräpuuhistaan myös huomattavaa taloudellista hyötyä. Syyttäjien mukaan Jensen kulutti rahaa enemmän kuin poliisin palkkatulot antaisivat myöten.
Jenseniä on kuvattu Norjan poliisin ”keihäänkärjeksi” järjestäytyneen rikollisuuden ja moottoripyöräjengien vastaisessa taistelussa.

***
Korjattu klo 12.40: Aarnio on ilmoittanut aikovansa valittaa tuomiostaan, ei ole vielä valittanut.

STT

Kuvat: