Microsoftin kiinteistökaupasta valitus Salossa

0

 

Microsoftin tehdaskiinteistön ostoa koskevasta Salon kaupunginvaltuuston päätöksestä on valitettu Turun hallinto-oikeuteen.

Valtuusto päätti 19. joulukuuta, että kaupunki sijoittaa 4,5 miljoonaa euroa perustettavaan kiinteistöyhtiöön, joka ostaa Microsoftin kiinteistön. Sen ympärille aletaan rakentaa teollisen internetin osaamiskeskittymää.

Salolainen hallintonotaari Timo Pohjola vaatii hallinto-oikeutta kumoamaan päätöksen ja keskeyttämään sen täytäntöönpanon, kunnes valitus on käsitelty.

Pohjolan mukaan päätöksentekoon osallistui esteellisiä henkilöitä. Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko jääväsi itsensä valtuustossa, mutta hän toimi asian esittelijänä kaupunginhallituksessa.

Pohjolan mukaan esteellisiä ovat olleet myös osaamiskeskuksen valmistelussa mukana olleet kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, ohjelmapäällikkö Anita Silanterä ja Lounean hallituksessa istuva henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti.

Kaupunginvaltuuston päätöksen lainvastaisuuden aiheuttivat Pohjolan mielestä Mannervesi ja Silanterä, jotka jäivät asiantuntijoina kokoukseen Antti Rantakokon poistuessa kokoustilasta. Hän pitää estellisenä myös Ulla Huittista (kesk.), jonka puoliso on Lounaismaan Osuuspankin hallintoneuvoston jäsen.