Salo päättää Microsoftin kiinteistökaupasta uudelleen valituksen takia

0

Salon kaupunki tekee uudet päätökset Microsoftin tehdaskiinteistön ostosta ja osaamiskeskittymän perustamisesta. Syynä on Timo Pohjolan Turun hallinto-oikeuteen tekemä kunnallisvalitus, jossa epäillään, että päätöksentekoon osallistui esteellisiä henkilöitä.

Pohjola nimeää muun muassa kaupunginjohtaja Antti Rantakokon, joka on ollut hankkeen keskeinen valmistelija. Rantakokko jääväsi itsensä kaupunginvaltuuston kokouksessa joulukuussa, mutta kaupunginhallituksessa hän toimi esittelijänä.

Kaupunginjohtaja istuu Lounea Oy:n hallintoneuvostossa. Lounea on mukana yhtenä sijoittajana yhtiössä, joka on ostamassa Microsoftin tehdaskiinteistöä.

Kaupungin johto on tutkinut valituksessa esitettyjä esteellisyyksiä tällä viikolla yhdessä lakimiesten kanssa. Lopputulos on, että päätökset uusitaan varmuuden vuoksi.

– Ei kannata jättää tätä epävarmuuden päälle, jos päätös on mahdollista korjata nopeasti ja huolehtia, että mennään varmasti oikein. Ei kannata ottaa riskiä, kaupunginjohtaja Antti Rantakokko perustelee.

Osaamiskeskittymää koskeva esitys tuodaan Salon kaupunginhallitukselle uudelleen 6. helmikuuta siten, ettei Antti Rantakokko toimi esittelijänä eikä ole kokouksessa läsnä. Valtuusto päättää asiasta 13. helmikuuta. Samoissa kokouksissa on tarkoitus päättää Salon uuden kaupunginjohtajan valinnasta.