Susi nähtiin Salon keskustaajaman lähellä

0

Perniöläinen luontoharrastaja Jarmo Markkanen pitää varmana tiistaina lähellä Salon keskustaajamaa tehtyä susihavaintoa. Havainto tehtiin Perniöntien ja Mahtinaisentien risteyksen tuntumassa, kiipeilypaikkana tunnetun Toravuoren kohdalla. Salon Seudun Sanomien valokuvaaja Minna Määttänen näki eläimen tulevan metsiköstä kohti tietä aamuyhdeksän jälkeen.
Susijälkiä tutkimaan lähtenyt Markkanen sanoo, että paikka on susien reviirin reuna-aluetta Salon päässä, ja havaintoja on tehty muuallakin.
– Osa tehdyistä ilmoituksista on luotettavia ja osa epävarmoja, sanoo Markkanen.

Markkasen mukaan Määttäsen kuvaus suden käyttäytymisestä on sudelle ominaista ja erilaista kuin koiran säntäily. Susi lähestyi autoilijaa aina noin 20 metrin päähän, kunnes se pysähtyi ja muutti suuntaa kääntyen takaisin metsikön suojaan.

– Metsän reunassa katveessa eläin on jälkien perusteella odottanut ja harkinnut pari kertaa, jatkaako matkaa takaisin tien suuntaan.

Sitten eläin on tehnyt päätöksen poistua tulosuuntaansa, sanoo Markkanen. Jälkien perusteella susi ei tullut tien yli. Se palasi todennäköisesti Kiskon suuntaan.