Perniössä ammuttu susinaaras oli tiineenä

0

Salon ja Raaseporin susilaumaan tuskin syntyy uusia pentuja tänä keväänä. Perniössä viikko sitten ammuttu lauman johtajaparin naaras oli kantava.

Ruhon tutkineen Luonnonvarakeskuksen lausunnossa todetaan, että ”alustavan kohduntarkastelun perusteella susi oli ammuttaessa tiineenä”. Tutkijoiden mukaan naaras oli paritellut ja hedelmöittynyt, mutta alkioiden lukumäärää ei pystytty laskemaan.

Ammutulla naaraalla oli ollut pentuja jo aiemmin. ”Kohdun runko-osasta löytyi merkkejä viime kevään synnytyksestä”, Luken lausunnossa sanotaan.

Susijahdin tapahtumista on tehty tutkintapyyntö, jonka mukaan metsästyksessä olisi rikottu riistakeskuksen myöntämiä lupaehtoja. Salon rikoskomisarion Pertti Läksyn mukaan poliisi joutuu esitutkinnassa puntaroimaan, miten metsästystilanteessa katsotaan katkeamaton jäljitys ja miten määritellään välitön läheisyys pihasta.

Salon ja Raaseporin susilauman johtajaparin naaras sai pennut viime keväänä ja oli kantava, kun se ammuttiin.