Salon poliisi ei epäile rikosta Perniön susijahdissa

0

Salon poliisi ei epäile rikosta Perniön susijahdissa.  Poliisin mukaan jahti on sujunut Suomen riistakeskuksen myöntämässä poikkeusluvassa mainittujen ehtojen mukaisesti.

Poliisin mukaan tutkinnassa on kuultu ilmoittajaa ja jahdissa mukana olleita henkilöitä. Poliisi on saanut myös teknistä aineistoa, muun muassa gps-seurantatietoja.

Poliisin mukaan tutkinnassa on ilmennyt, että kyseessä olevan susilauman kaikki yksilöt ovat olleet niin sanotusti pihakäynnillä useamman vakituisesti asutun asunnon lähistöllä. Tästä metsästäjien suorittama jäljitys on alkanut ja jatkunut katkeamattomana jahdin loppuun saakka.
Loppuvaiheessa yksittäistä sutta on seurannut kaksi tarkoitukseen koulutettua koiraa.
Passilinjaan oli tullut yksinäinen susi koirat perässään. Asiantuntijoiden mukaan pelkästään näköhavainnon perusteella suden tunnistaminen juuri alfanaaraaksi on erittäin vaikeaa jollei mahdotonta.
Tutkintapyynnön mukaan jahdissa olisi rikottu poikkeusluvassa olleita ehtoja ainakin pihakäyntien osalta sekä käynnin jälkeen kohdentamisessa katkeamattomalla lumijäljityksellä kyseessä olevalla kohteella käyneeseen yksilöön.
 Poliisin toimesta asiassa ei tehdä enempää toimenpiteitä.
Tämä susiemo on kuvattu viime vuonna Salon ja Raaseporin susireviirillä eikä Kiikalassa, joka on selkeästi ydinreviirin ulkopuolella.