Susi raateli 7-vuotiaan käsivarren Ähtärin eläintarhassa

0

Ähtärin eläintarha selvittää pikavauhtia, miten yleisön pääsyä susiaitauksen luo voisi estää tehokkaammin. Syynä on tiistainen tapaturma, jossa susi kävi kiinni seitsemänvuotiaan pojan käteen. Eläintarha käy sisäisessä selvityksessä läpi koko tapahtuman.
Poika oli päässyt keskipäivällä susitarhan aidan viereen, jolloin susi oli vetänyt pojan käden susitarhan puolelle. Toinen susi oli tarttunut pojan käsivarteen kiinni. Poliisi kertoo pojan kädessä olevien vammojen olevan vakavia.
Paikalla olleet ihmiset olivat irrottaneet sudet pojan kädestä. Poika toimitettiin jatkohoitoon Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan.
Poliisi selvittää tapahtumien kulkua ja sitä, miten poika on päässyt susien läheisyyteen. Tapahtumaa tutkitaan vammantuottamuksena.

Eläintarha: Susien aitaus oli selkeästi merkitty

Ähtärin Eläinpuiston toimitusjohtajan Juhani Haapaniemen mukaan tapaturma tapahtui yleisöalueen ulkopuolella. Tapaturma-alueella ei kuitenkaan ole valvontakameraa, josta tapahtumien kulku pystyttäisiin jälkikäteen varmistamaan.
– Sudet ovat aitauksessa, joka on selkeästi merkitty. Aidassa on myös ”varo sormiasi” -kyltit, sanoo Haapaniemi.
Lisäksi aitauksen ja yleisön kulkureitin välillä on polku ja matala aita, josta on vielä jonkin verran matkaa susiaitaukseen.
Eläintarha on ollut yhteydessä loukkaantuneen pojan perheeseen heti onnettomuuden jälkeen.

Asiantuntija muistuttaa suden olevan peto

Luonnonvarakeskuksen tutkimusmestari Seppo Ronkainen huomauttaa, ettei suden käytöstä tarhaolosuhteissa voi verrata sen käytökseen luonnonolosuhteissa.
– Luonnossa ihminen ei edes pääsisi noin lähelle sutta. Uskoisin, että tarhassa eläimet ovat jonkin verran stressaantuneita. Sudelle se ei ole se ominainen paikka, Ronkainen toteaa.
– Susi on peto, aina täytyy se muistaa. Susi ei ole mikään lemmikki.

STT

Kuvat: