Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona

0

Ennakkoäänestys kuntavaaleissa alkaa huomenna keskiviikkona. Äänestäminen on tehty mahdollisimman helpoksi, sillä ennakkoon voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla.
Yksistään Salossa ennakkoäänestyspaikkoja on yhdeksässä eri paikassa, minkä lisäksi kiertää vaalibussi. Kotiäänestyskin on mahdollista, mikäli äänestyspaikalle tulo on kohtuuttoman vaikeaa. Kotiäänestyksen voi tilata vielä tänään tiistaina.
Salossa kuntavaalit työllistävät ennakkoäänestyksineen tavalla tai toisella melkoisen määrän ihmisiä. Keskusvaalilautakunnan sihteeri Jari Niemelä arvioi määrän olevan yli 250. Osa porukasta toimii useammassa tehtävässä.
Niemelä on itse kaupungin lakimies, joka toimii keskusvaalilautakunnan sihteerinä ja esittelijänä muiden tehtäviensä ohessa.
– Onneksi minulla on hyvä työpari, Satu Mamia, hän kiittelee.
Hallintosihteeri Mamia kantaa Niemelän mukaan suuren vastuun vaalien järjestämisestä.
Kuntavaalien kulut Salolle ovat tänä vuonna noin 145 000 euroa.

Kuvassa Salon ennakkoäänestyspaikka Plazan Leikkilän tiloissa. Satu Mamia sanoo, että äänestyskoppien seinät on tehty Salon työpajassa Waltissa. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo