Salolaiset arvioivat kotikuntansa olevan melko kaukana täydellisestä

0

Salolaisten kotikaupunkifiilikset ovat keskimääräistä negatiivisempia, osoittaa tuore Kuntarating-listaus.

Suurimman 20 kaupungin joukossa Salo sijoittuu kolmanneksi viimeiseksi. Salolaisten arvosana kotikaupungilleen on 64,8. Se on yhden pisteen korkeampi kuin vuotta aiemmin, jolloin tulos oli 63,8.

EPSI Ratingin tekemässä Kuntarating 2016 -tutkimuksessa kysyttiin asukkaiden palveluihin kohdistuvia odotuksia ja niiden täyttymistä, kunnan suositteluhalukkuutta sekä mielipidettä siitä, miten lähellä kuvitteellista, täydellistä asuinkuntaa nykyinen asuinkunta on.

Kunkin aspektin arvosana ilmoitettiin välillä 0–100. Mitä korkeampi arvosana, sitä paremman arvion kunta on saanut asukkailtaan.

Suurten kaupunkien joukossa ykköseksi sijoittuneen Seinäjoen arvosana on 76,5. Sekin on matala kaikkien kuntien joukossa parhaiten pärjänneiden kärkeen verrattuna: Pirkkala, Kauniainen, Naantali ja Siilinjärvi saivat yli 80 pistettä.

Kaikkien kuntien keskiarvo on 69,4.

– Tulokset näyttävät jälleen sen, että suurten kaupunkien lähellä olevissa pienemmissä kunnissa ihmiset ovat kaikkein tyytyväisimpiä. Kyse on ehkä ihmisen kokoisesta mittakaavasta, ehkä palveluista, mutta varmasti kaupungin läheisyydelläkin on asian kanssa tekemistä, toteaa kuntatutkija Jenni Airaksinen EPSI Ratingin tiedotteessa.

Norstat Finland haastatteli Kuntarating 2016 -tutkimukseen yhteensä 10 263 Suomessa asuvaa 18–79-vuotiasta Suomen asukasta. Puhelinhaastattelut tehtiin viime syksynä.

Kuntaratingissa mitattujen kuntien asukastyytyväisyyden virhemarginaalit ovat keskimäärin haarukassa  +/- 4,1 indeksipistettä.