Salon Viestin pelit naisten ykkössarjassa päättyivät välieriin

0

Salon Viestin ottelut lentopallon naisten ykkössarjassa päättyivät välieriin. Salon Urheilutalolla lauantaina vieraillut Puijo Wolley voitti toisen ottelun ensimmäisen tapaan suoraan kolmessa erässä. Loppulukemiksi kirjattiin 0-3 (13-25, 20-25, 21-25).

Viesti sortui ensimmäisessä erässä lukuisiin helppoihin virheisiin, mutta otteet paranivat jatkossa merkittävästi. Kotijoukkueella oli omat muutaman pisteen johtoasemansa sekä toisessa että kolmannessa erässä, mutta rutinoidumpi kuopiolaisryhmä pystyi kääntämään tukalammatkin tilanteet edukseen.

Erittäin nuorelle salolaisryhmälle jo välieriin pääsy oli kuitenkin komea saavutus. Lukeutuihan Viesti täten neljän parhaan ykkössarjajoukkueen kastiin. Esimerkiksi lauantain ottelun avausseitsikossa pelasivat 17-vuotias Saana Lindgren 16-vuotias Tuuli Mäki ja  sekä hiljattain kyseiseen ikään ehtinyt Netta Laaksonen. Lisäksi suuren osan koko kaudesta ja myös osan päätösottelusta pelasi passari Salla Virtanen, 15 vuotta.

Puijo Wolley jatkaa ykkössarjan loppuotteluun, joka pelataan kerrasta poikki -menetelmällä. Vastustajaksi tulee joko Nurmon Jymy tai Oulun Etta. Finaalin voittaja etenee puolestaan liigakarsintaan Pieksämäki Volleyta vastaan.

Kautta aikain eniten miesten SM-otteluita pelannut Timo Tolvanen valmentaa Puijo Wolleyta eteenpäin pudotuspeleissä.