Sanni Grahn-Laasonen: Opetuksen turvaamiseksi voidaan tarvita kuntaliitoksia

0

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Koulutus nousee kuntien päätöksenteossa keskiöön, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakunnan vastuulle, arvioi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.). Hänen mukaansa tämä tarkoittaa, että opetuksen turvaamiseksi voidaan jopa siirtää kuntarajoja.

– Koulutuksen tasa-arvo toteutuminen edellyttää kuntien välistä yhteistyötä. Kuntaliitoksia pitää harkita juuri tilanteissa, joissa sillä turvattaisiin tasa-arvo ja opetuksen resurssit, sanoo Grahn-Laasonen.

– Kuntien välillä on suuria eroja. Osa panostaa jo nyt koulutukseen vahvasti tarjoamalla esimerkiksi opetusta yli minimituntikehyksen. Toisaalta on kuntia, joissa on vain yksi koulu ja vähän lapsia ja joissa ei ole voimavaroja kehittää koulua, Grahn-Laasonen tietää.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen vieraili maanantaina Salossa.