Sisäiset kärhämät värittävät Salon päätöksentekoa – kokoomus on riitaisin

0

Salon valtuusto äänesti osaamiskeskuksesta joulukuussa.

Valtuustoryhmien sisäiset kärhämät ovat värittäneet Salon politiikkaa päättyvän valtuustokauden aikana. Ne ovat tehneet salolaisesta päätöksenteosta myös aiempaa arvaamattomampaa.

Eniten toraa on ollut viime vaalien voittajalla kokoomuksella, jossa osaa ryhmästä on jo vuosia motivoinut kaupunginhallitusta johtaneen Juhani Nummentalon syrjäyttäminen.

Nummentalon vastainen liike aloitti kevään 2011 eduskuntavaaleissa. Syksyn 2012 kuntavaalien jälkeen Nummentalo tuupattiin jo sivuraiteelle. Kokoomuksen ääniharavasta tehtiin valtuuston varapuheenjohtaja.

Kokoomus nimesi kaupunginhallitukseen Nummentalon jälkeen eniten ääniä saaneet Annika Viitasen, Juha Punnan ja Osmo Fribergin. Viitasesta tuli puheenjohtaja. Häntä tukivat kokoomuksen valtuustoryhmää ennen vaaleja johtanut Punta, kunnallisjärjestön silloinen puheenjohtaja Tatu Johansson ja pitkän linjan kokoomusvaikuttaja Marjatta Hyttinen, josta tuli valtuustoryhmän uusi puheenjohtaja.

Kokoomus on yrittänyt koota rivejään kuluneen valtuustokauden aikana. Käytännössä juopa on kuitenkin säilynyt, ja valtuustokauden loppua kohti Viitasen johtama hallitusryhmä alkoi taipua kokoomuksen sisäisessä valtataistelussa hopealle.

Sattumaa ei ole, että Viitanen, Punta, Friberg ja Hyttinen tekevät tänä keväänäkin kuntavaalityötä tiiviinä ryhmänä ja erillään muusta kokoomuksesta.

Millaisista asetelmista kokoomus ja Salon muut valtuustopuolueet lähtevät vaaleihin? Lue koko juttu maanantain 27.3.2017 Salon Seudun Sanomista