Sofia ja Onni sekä Ellen ja Adrian viime vuoden suosituimmat etunimet

0

Mikä nimeksi? Moni miettii vauvan nimivaihtoehtoja raskausaikana. Kuva: TS/arkisto

Sofia ja Onni ovat vuonna 2016 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet, kertoo Väestörekisterikeskus.

Sofian sai ensimmäiseksi nimekseen 349 tyttöä ja Onni annettiin etunimeksi 400 pojalle.

Sofian jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat viime vuonna Aino, Eevi, Venla ja Emma. Pojille useimmin annetut etunimet Onnin jälkeen olivat Elias, Leo, Väinö ja Oliver.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Emilia, Aurora ja Olivia. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Onni.

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Poikien nimistä suosituin oli Adrian. Ellenin sai nimekseen 29 tyttöä ja Adrianin 35 poikaa.

Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Emma, Edith, Saga ja Stella. Pojille annettiin Adrianin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Lucas, Emil, William ja Hugo.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Alice, Emilia ja Elisabeth. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Alexander, Johannes, Erik, Karl ja Emil.

Tiedot viime vuoden suosituimmista nimistä perustuvat 54 455 viime vuonna nimen saaneen lapsen tietoihin. Nimen sai 26 800 tyttöä ja 27 655 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 45 479 ja ruotsinkielisiä 3 387. Kaikkiaan lapsia syntyi 55 091.