Uusi tutkimushanke etsii teknologiasta apua koirille

0

Koiran ja ihmisen väliseen vuorovaikutukseen sekä koiraperheiden arkeen ryhdytään kehittelemään uusia kaupallisia ratkaisuja modernista teknologiasta. Tekesin rahoittamaa kaksivuotista lemmikkiteknologiatutkimusta yliopistoissa tukee myös halikkolainen eläinklinikka Ehyt.
Monitieteisen tutkimuksen toteuttavat neljä tutkimusryhmää Tampereen yliopistosta, Tampereen teknillisestä yliopistosta ja Helsingin yliopistosta. Vajaan kahden miljoonan euron budjetilla toteutettavasta hankkeesta Tekes rahoittaa noin 60 prosenttia ja yliopistot loput.
Hankkeen vastuullisena johtajana toimii Salossa asuva professori Mikko Ruohonen Tampereen yliopistosta.
Yliopistojen yhteistyönä alkavan tutkimushankkeen nimi on Turre & Toivoset 2.0: Varustelusta vuorovaikutukseen.
Hankkeen tavoitteena on tutkia ja parantaa teknologiaa sekä rakentaa lemmikkieläinten omistajille tarjottavien älykkäiden ratkaisujen ympärille suomalainen liiketoimintaekosysteemi.
– Olemme yhdistäneet osaajayhteisön erilaisilta tieteenaloilta yhdessä alan yritysten kanssa,  Ruohonen sanoo.

Kuvassa eläinlääkäri Jouni Niemi halikkolaisesta eläinklinikka Ehytistä, jossa älykästä teknologiaa käytetään jo nyt koirilla. Niemi on pukenut vastaavanlaisen kompressiopaidan itselleen kuin mallikoiralla on yllä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo