Salolaista poliitikkoa epäillään rikoksista

0

Poliisi epäilee Salon seudun perussuomalaisten varavaltuutettua paitsi puolisonsa pahoinpitelystä myös auton polttamisesta Turussa.

– Tämä katsotaan nyt loppuun saakka. Syyttäjä ratkaisee riittääkö näyttö, rikosylikonstaapeli Juha Heino Turun poliisista sanoo.

Poliisi on kuullut seitsemää salolaista ja turkulaista naista ja miestä selvittääkseen, kuka poltti harmaan Volvon Turun Runosmäessä viime syyskuussa. Vahingonteosta epäillään nyt salolaista Jani Salomaata.

Autonpolton tutkinta on Heinon mukaan edennyt sen jälkeen, kun Salomaa ja hänen puolisonsa päätyivät pari viikkoa sitten kuulusteluihin väkivaltarikoksista epäiltyinä.

Salomaan ja hänen puolisonsa riita johti pahoinpitelyihin kuntavaali-iltana. Välienselvittely nyrkein ja potkuin johti lopulta siihen, että puoliso iski Salomaata puukolla selkään. Naista epäillään nyt törkeästä pahoinpitelystä ja Salomaata pahoinpitelystä.

Edellisen kerran Salomaa kohahdutti syyskuussa. Salon Seudun Sanomat kertoi tuolloin, että poliisi oli ottanut Salomaan kiinni yöllä kotoa ja kuljettanut hänet kuulusteltavaksi Turkuun. Salomaa oli kiinniotettuna yli kaksitoista tuntia.

Turun Runosmäessä oli aiemmin samana yönä sytytetty palamaan harmaa Volvo. Autonomistaja oli antanut poliisille vihjeen väitetystä sytyttäjästä. Salomaa teki rikosilmoituksen perättömästä ilmiannosta.
Salomaa oli vielä tuolloin Salon seudun perussuomalaisten varapuheenjohtaja.

Salomaan ympärillä on kuohunut jo kauan sekä kuntapolitiikassa että kansallismielisten ryhmittymien keskuudessa. Salomaa on häärinyt näkyvästi muun muassa Rajat kiinni -liikkeessä sekä Suomen Sisussa. Salossa hän opasti Odinin sotureita katupartiointiin.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus erotti Salomaan vuosi sitten lautamiehen tehtävistä räävittömän nettikirjoittelun takia.

Jani Salomaa on Salon sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen. Hän istuu myös kaupungin maahanmuuttajaneuvostossa sekä veteraaniasiain neuvottelukunnassa.