Virolaistalentti Kertu Laak tulee hakkuroimaan LP Viestiä kohti seuraavia menestyksiä

0

LP Viestin joukkue ensi kauden lentopallon naisten Mestaruusliigaan on pelaajamäärällisesti hyvässä mallissa. Torstaina julkistettiin kuuden pelaajan jatkosopimukset, ja avainpelaajaosastoon liittyy kaksivuotisella sopimuksella virolaishakkuri Kertu Laak.

19-vuotias Laak on erittäin potentiaalinen pelaaja. 188-senttinen lentopalloilija on siis lähtökohtaisesti hakkuri, mutta hänen historiastaan löytyy mielenkiintoinen yksityiskohta. Laak valittiin vielä kaudella 2014 Viron ja Baltian liigojen parhaaksi passariksi. Sen jälkeen vaihtui rooli melkeinpä toiseen ääripäähän, ja vuosina 2015-2017 Viron liigan paras hakkuri on aina ollut Kertu Laak.

– Kertu on yksi lahjakkaimmista pelaajista Virossa naisten puolella kautta aikojen, tiivistää Viron naislentopalloilun 30 vuoden ajalta tunteva valmentaja Peeter Vahtra LP Viestin tiedotteessa.

Mestaruuden päättyneellä kaudella LP Viestissä voittaneesta joukkueesta eivät varmuudella jatka Vera Klimovich ja Nadezhda Gokhshtein. Päättyneellä kaudella Mestaruusliigassa debytoinut ja LP Viestissä kaksivuotisella sopimuksella jatkava Tuuli Kukkonen lienee jatkossa pelirooleiltaan yleispelaaja ja libero.

– Näillä näkymin lähdemme kauteen yhdellä varsinaisella liberolla. Varmaan kaikki tietävätkin, kenet siihen liberon paikalle haluaisin, totesi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen viitaten Hillaelina Mäntylään.

Salolaisjoukkue supistanee myös keskitorjujaosastoaan, johon on pitkään kuulunut neljä pelaajaa. Viime kaudella he olivat Klimovich ja Gokhshtein sekä jatkosopimuksen solmineet Anna Czakan ja Pilvi Kettunen.

– Lähtökohta on se, että Anna on toinen aloittavista keskitorjujista. Myös Pilville haetaan enemmän liigaotteluita kuin päättyneellä kaudella, Lemminkäinen kertoo.

LP Viestin tämänhetkiset sopimuspelaajat:

Passarit: Elina Käsnänen (sopimus jatkuu vuoteen 2018), Viktoriia Tuchashvili (2018+optiovuosi)
Yleispelaajat: Ella Eloranta (2018), Tuuli Kukkonen (2019), Iida Murto (2018).
Keskitorjujat: Anna Czakan (2019), Pilvi Kettunen (2018).
Hakkurit: Kertu Laak (2019), Saana Lindgren (2018)

Anna Czakan (oik.), Saana Lindgren ja Kertu Laak kuuluvat Tomi Lemminkäisen ensi kauden valmennettaviin.

Anna Czakan (oik.), Saana Lindgren ja Kertu Laak kuuluvat Tomi Lemminkäisen ensi kauden valmennettaviin.