Salolainen liberolupaus Niklas Breilin sopimukseen liigaseura Kokkolan Tiikereiden kanssa

0

Salossa lentopallo-oppinsa saanut Niklas Breilin on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen miesten Mestaruusliigassa pelaavan Kokkolan Tiikereiden kanssa. 17-vuotiaan nuorten maajoukkuepelaajan pelipaikka on libero.

Breilin on salolaisen Rikalavolleyn kasvatti. Hän on viime vuodet pelannut Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueessa 1-sarjaa. Junioripuolella Breilin on edustanut Rikalavolleyta ja Salon Viestiä. Breilin on myös päässyt harjoittelemaan Suomen miesten isoon maajoukkuerinkiin, myös tänä keväänä.

Breilin on toisen polven lentopalloilija. Hänen isänsä Eerik Breilin pelasi aikanaan Salon Viestissä ja Viesti-Trolleyssa 214 SM-sarjaottelua.

– Niklas on nopeajalkainen ja taitava libero, Tiikereiden uusi päävalmentaja, Salon Piivolleytakin 2000-luvun alussa luotsannut Tapio Nissi kertoo seuran nettisivuilla.

Kokkolan Tiikerit on kuulunut viime vuosina Mestaruusliigan suurten joukkoon. Tosin viime kaudella Tiikerit tippui jo puolivälierissä Team Lakkapäätä vastaan. Kokkolassa on juhlittu lentopallomestaruutta vuosina 2013, 2015 ja 2016. Hopealla Tiikerit oli keväällä 2014.

Nuorten maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Niklas Breilin tekee ensi kaudella debyyttinsä miesten Mestaruusliigassa.