Salon jätevoimalasta ollaan menossa käräjille

0

Jätevoimalan suunniteltu paikka Korvenmäessä.

Saloon suunniteltu jätevoimala on jälleen vastatuulessa. Fortum kieltäytyy tekemästä voimalasta sopimusta, koska sen mielestä hankintaa koskeva tarjous ei ole enää voimassa.

Lounaisen Suomen hankintarenkaan kanta puolestaan on, että Fortumin (silloisen Ekokemin) tarjous on hyväksytty normaalin hankintamenettelyn mukaisesti tarjouksen voimassaoloaikana. Hankintarengas velvoittaakin Fortumia toteuttamaan laitoksen.

Lounais-Suomen jätehuolto Oy:n lähettämässä tiedotteessa todetaan, että hankintarengas valmistelee Fortumia vastaan oikeudellisia toimenpiteitä. LSJH on yksi hankintarenkaaseen kuuluvista jätelaitoksista.

Jätevoimalan rakentaminen on viivästynyt, koska Salon Jätehuolto Oy valitti hankintapäätöksestä, ja asiasta käytiin oikeutta pitkään. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen maaliskuussa ja palautti hankintapäätökset voimaan.

Yhdyskuntajätteen hyödyntäminen kilpailutettiin 25 vuodeksi vuonna 2014.

Jätevoimalahankkeen vaikeuksista kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Lue TS:n juttu tästä.