Media: Trumpilta odotetaan uusia linjauksia Kuuban suhteen

0

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin odotetaan ilmoittavan tiukennuksista suhteisiin Kuuban kanssa. Uutistoimisto AFP:n lähteen mukaan tiukennuksien odotetaan koskevan muun muassa Kuubaan matkustamista sekä amerikkalaisyrityksien toimimista Kuuban armeijan kontrolloimien yritysten kanssa.
Yhdysvaltain edellinen presidentti Barack Obama aloitti Kuuba-suhteiden parantamisen presidentin valtuuksilla, mutta Trump on uhannut lopettaa lähenemisen Kuuban kanssa ja perua Kuubaa koskevia päätöksiä ainakin osittain.
Trumpin odotetut tiukemmat linjaukset aiheuttaisivat takapakkia Yhdysvaltain ja saarivaltion välisten suhteiden parantamisessa. Maiden väliset diplomaattisuhteet palautettiin heinäkuussa vuonna 2015 yli puolen vuosisadan tauon jälkeen. Obama vieraili Kuubassa viime vuoden maaliskuussa.
Suhteita lähentävien päätöksien myötä lisäksi esimerkiksi kaupalliset reittilennot Yhdysvaltojen ja Kuuban välillä alkoivat viime vuoden elokuussa yli 50 vuoden tauon jälkeen. Matkustajaliikenteen avaaminen oli presidentti Obaman päätavoitteita Kuuba-suhteiden normalisoinnissa.
Lähteen mukaan amerikkalaiset voisivat Trumpin linjausten jälkeen lentää edelleen Kuubaan, mutta tiukemmin ehdoin.
Trumpin odotetaan avaavan Kuubaa koskevaa politiikkaansa tänään Miamissa pitämässään puheessa, lähde kertoo.

STT

Kuvat: