Poets of the Fallin laulaja on mukana salolaismuusikon uudella singlellä

0
Poets of the Fallin solisti Marko Saaresto äänittämässä omaa osuuttaan Striven-kappaleeseen.
Salolaismuusikko Jay Ray julkaisee kesällä uuden singlen, jossa on mukana Poets of the Fall -yhtyeen laulaja Marko Saaresto.
Kappale on nimeltään Striven, ja biisin musiikkivideo julkaistaan kesällä ennen Jay Rayn debyyttialbumin virallista julkaisua. Debyyttialbumi Self-Resonance julkaistaan syyskuussa.
Kappale on Jay Rayn säveltämä, mutta artistin mukaan koko Poets of the Fall -yhtye on ollut vaikuttamassa biisin tekemiseen. Kappale äänitettiin yhtyeen studiolla Espoossa.
Jay Ray eli salolainen Joni Säde on yhteistyöstä innoissaan.
– Kyseessä on ainut suomalainen bändi, jota olen koskaan aidosti fanittanut. Lisäksi Markolla on mielestäni Suomen komein mieslauluääni. Joten yhteistyö on valtava unelmien täyttymys, Jay Ray kertoo.
Striven-kappaleesta on julkaistu behind the scenes -traileri Youtubessa.

Poets of the Fall -yhtye tunnetaan esimerkiksi hittibiisistä Carnival of Rust. Bändi on menestynyt myös kansainvälisesti. Yhtye palkittiin vuoden 2005 debyyttialbumi ja vuoden 2005 yhtyetulokas -palkinnoilla Emma-gaalassa vuonna 2006.

Jay Ray kertoo, että yhteistyön pohjaa on rakennettu monta vuotta.
– Jo vuonna 2014 laittelin bändille linkkejä biiseistäni kuunneltavaksi. He pitivät matskusta, ja viime vuonna ehdotin yhteistyötä, johon he lähtivät mukaan.

– Kun menin ensimmäistä kertaa heidän studiolleen nauhoittamaan Markon lauluja, vatsa oli sekaisin jo viikkoa ennen. En voinut paikan päällä uskoa, että olin siellä oikeasti. Se tuntui unelta. Oli lisäksi tosi hienoa nähdä, miten rentoa ja ystävällistä porukkaa he olivat.

–  Olin otettu Markon sanoista yhteistyömme alussa, kun hän sanoi laulusoundissani olevan hyvää Chester Benningtonia. Tästä voi toki olla montaa mieltä. Joka tapauksessa Linkin Park on yksi kaikkien aikojen lempiyhtyeistäni, Jay Ray kertoo.

Jay Rayn debyyttialbumi julkaistaan 23. syyskuuta levynjulkkaisukeikalla Turun Gongissa. Albumilta julkaistaan ensimmäinen single kesällä. Marko Saareston kanssa tehty kappale on levyn toinen singlejulkaisu.
Kumpaankin singleen kuvataan video heinäkuussa.
Jay Ray on salolaismuusikko ja -tuottaja Joni Säde.