Samuli Eriksson ylitti nuorten EM-kisarajan ja teki Suomen kärkituloksen

0

Salon Vilppaan korkeushyppääjä Samuli Eriksson on löytänyt mainion vireen kesän alkumetreillä. Eriksson ylitti keskiviikkoiltana Helsingissä tuloksen 215, joka on myös Suomen tämän kauden kärkitulos. Tämä suoritus ylitti myös heinäkuisten nuorten EM-kisojen rajan.

Hyppääjän ennätys on 217 noin kahden vuoden takaa. Keskiviikkoinen tulosharppaus oli kuitenkin 21-vuotiaalle urheilijalle merkittävä: Eriksson oli ylittänyt 215 tai enemmän juuri ennätyshypyssään Ruovedellä 27. kesäkuuta 2015.

Viime kaudella vaikeudet seurasivat toisiaan, ja kesän selkeästi parhaaksi noteeraukseksi jäi Kalevan kisojen pronssimitalin tuonut 208. Kaikkiaan Erikssonilla on toistaiseksi yksi aikuisten SM-hopea ja kaksi SM-pronssia.

Tänä vuonna Seinäjoen Kalevan kisoissa Erikssonilla on latu auki mestariksi asti. Muutaman viime vuoden ajan suomalaista korkeushyppyä hallinnut Jussi Viita pisti piikkarinsa naulaan viime syksynä.

Samuli Eriksson on pääsemässä takaisin kahden vuoden takaiselle tasolleen. (Kuva: Turun Sanomat/Jari Laurikko)