Uusi vaihtoehto -ryhmän Elo: Uutta puoluetta ollaan perustamassa

0

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertoo, että uutta puoluetta ollaan perustamassa. Nimestä ei vielä ole tietoa.
Elon mukaan ryhmällä on huomenna ylimääräinen kokous, jossa on tarkoitus käsitellä mahdollisia uusia jäseniä.
– Mahdolliset loikkaukset tulisivat perussuomalaisten ryhmästä, ei muista ryhmistä, Elo sanoo.
Hän sanoo lisäksi, että on keskustellut alkoholilain uudistuksesta keskustan Antti Kaikkosen ja kokoomuksen Kalle Jokisen kanssa.
– Katsotaan, josko jopa tänään päästäisiin eteenpäin.
Elon mukaan Uuden vaihtoehdon lähtökohta on reilun vuoden takainen kompromissi alkoholilaista eli muun muassa 5,5:n prosenttiraja.

Leena Meri valittiin perussuomalaisten uudeksi ryhmyriksi

Leena Meri on valittu perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Aiempi puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi erosi tehtävästä toissa päivänä, mutta jäi kuitenkin ryhmään.
Meri oli ehdolla myös puolueen puheenjohtajaksi.
Meren mukaan perussuomalaisissa on tällä hetkellä 16 kansanedustajaa. Kokouksessa ei ollut läsnä heistä Veera Ruoho.
Perussuomalaiset voi nyt tuoda esiin huolensa esimerkiksi soten valinnanvapaudesta vapaammin ja laajemmin kuin aiemmin, jolloin kriittisiä keskusteluja käytiin lähinnä pienissä ryhmissä, Meri sanoi.
Hänen mukaansa ryhmän mielestä maakuntauudistus on periaatteessa melko hyvä, mutta valinnanvapaudessa on pakkoyhtiöittämisen suhteen suuria ongelmia.
Meren mukaan asiasta ei ole kuitenkaan tehty ryhmäpäätöstä, koska se on kesken perustuslakivaliokunnassa.
– Alkoholilaista ei puhuttu tällä kertaa, Meri sanoi.
Ryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja on Ville Tavio ja toinen varapuheenjohtaja Sami Savio.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtautuneeseen Uusi vaihtoehto -ryhmään siirtyi tiistaina 20 kansanedustajaa.
Perussuomalaisten ryhmään kuuluu eduskuntaryhmän pääsihteerin Antti Valppaan mukaan ainakin vielä tällä hetkellä 16 kansanedustajaa. Veera Ruoho, joka on sanonut aikovansa jättää ryhmän, ei ole vielä toimittanut virallista eroilmoitustaan, Valpas kertoo.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä valitsee puheenjohtajiston kokouksessaan joka alkoi kello 14. Eduskuntaryhmän kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola sanoi ryhmän kokoukseen mennessään, että puheenjohtajaehdokkaita olisi muutama.
Perussuomalaisten ja Uusi vaihtoehto -ryhmän välillä on pesänjakoon liittyen melko kireät tunnelmat, Eerola sanoo.

Kansanedustaja Niikko miettii vielä, jääkö perussuomalaisten ryhmään

Kansanedustaja Mika Niikko harkitsee, jääkö perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Hän todennäköisesti jatkaa siinä, mutta sanoo tekevänsä vielä lopullisen päätöksen.
– Minun on tarkoitus ottaa selvää, jatkaako perussuomalaiset sillä kristillis-sosiaalisella arvopohjalla, johon liityin aikanaan. Nyt käydään se viimeinen keskustelu, Niikko sanoi mennessään eduskuntaryhmän kokoukseen.
– Olen harkinnut ryhmää siitä saakka, kun tämä repeämä tapahtui. Tällä hetkellä uskon, että tämä on oikea joukko.
Niikko ilmoittaa todennäköisesti päätöksestään vasta huomenna.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronnut kansanedustaja Arja Juvonen puolestaan ilmoitti aiemmin, ettei aio liittyä Uusi vaihtoehto -ryhmään. Juvonen kertoi STT:lle aikovansa miettiä tovin, miten seuraavaksi suuntautuu.

STT

Kuvat: