Rannikon jahkailu on ohi: ”Taikuri” liittyy Susijengiin

0

Vilppaan Teemu Rannikko hakee paikkaa EM-kotikisoissa pelaavasta Susijengistä.

Vilppaaseen kesällä siirtynyt takamies Teemu Rannikko on päättänyt liittyä Suomen koripallomaajoukkueen harjoitusrinkiin. Rannikko kertoi päätöksestään maanantaina lehdistötilaisuudessa.

Syyskuussa 37 vuotta täyttävä ”Taikuri” Rannikko empi paluutaan maajoukkueeseen koko kesän ajan. Hänen nimeään ei ollut 18 pelaajan EM-leiriryhmässä, mutta hän harjoitteli siitä huolimatta viime viikolla maajoukkueen mukana Kisakallion leirillä Lohjalla.

Rannikko on edellisen kerran ollut maajoukkueen mukana syyskuussa 2014 pelatuissa MM-kisoissa. Syksyn 2015 EM-kisat Rannikko jätti väliin loukkaantumisen vuoksi. Syksy 2016 oli arvokisaton, eikä Rannikko ollut maajoukkuetoiminnassa mukana.

Rannikko tuo maajoukkueeseen niin sanotun ”vahinkovakuutuksen”, sillä joukkueen ykköstakamies Petteri Koponen on kärsinyt pitkään yläraajavammasta, eikä hänen toipumisensa EM-kisoihin mennessä ole varmaa. Toisaalta Rannikon paikka kisajoukkueessa ei ole virallisesti varma, mutta erittäin todennäköinen.

Rannikon päätös tarkoittaa samalla sitä, että hän liittyy uuden seuransa Vilppaan harjoitusvahvuuteen vasta maajoukkuekomennuksen päätyttyä – todennäköisesti vasta syyskuun puolivälissä.

EM-kotikisat alkavat Suomen osalta tasan kuukauden kuluttua ottelulla Ranskaa vastaan. Korisliiga alkaa 28. syyskuuta.