Seinäjoen Kalevan kisoista on luvassa mukava mitalisade Salon seudulle

0

 

Minna Nikkanen hakee Seinäjoelta Suomen mestaruutta numero 11.

Torstaina Seinäjoen kunnostetulla keskuskentällä alkavat Kalevan kisat saattavat tuoda jälleen kerran mukavan mitalisaaliin Salon seudun seuroille.

Mukana on täydet kymmenen seudun urheilijaa, vaikka samaan aikaan Italian Grossetossa käydään nuorten EM-kilpailut. Italiassa Suomea edustavat Vilppaan seiväshyppääjä Wilma Murto ja korkeushyppääjä Saara Sinervo sekä Someron Esan moukariheittäjä Johanna Witka.

Suurimmat menestysodotukset lankeavat Vilppaan korkeushyppääjän Samuli Erikssonin ja Esan seiväshyppääjän Minna Nikkasen harteille. Eriksson on Suomen tilastokärki tuloksella 215. Alavireisesti koko kauden hypännyt Nikkanen (kauden paras 430) on ainoa mestarisuosikki, kun Murron lisäksi Seinäjoelta puuttuu 17-vuotias tilastokärki Saga Andersson (433). 29-vuotias Nikkanen on voittanut pitkällä urallaan jo kymmenen Suomen mestaruutta.

Hyvä sauma mestaruuteen on myös toisella Esan seiväshyppääjällä Tommi Holttisella, joka taivutti sunnuntaina 22-vuotiaiden EM-finaalissa seitsemänneksi omalla ennätyksellään 540. Holttinen on Suomen tilastokakkonen. Edellä on vain Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää (541).

Miesten moukarissa Someron Esan Henri Liipola lähtee kisaan Holttisen tavoin tilastokakkosena (72,99) edellään vain kokenut arvokisakävijä David Söderberg (75,53).

Muista seudun urheilijoista alle 22-vuotiaiden korkeushypyn EM-finaalissa yhdeksänneksi hypännyt Perttelin Peikkojen monilahjakkuus Elina Kakko osallistuu Seinäjoella 7-otteluun. Kakko (5 109) on tilaston yhdeksäs.

Juoksuradalla Kosken Kaiun Kalle Raitalalla on onnistuessaan mahdollisuudet yltää 400 metrin finaaliin. Myös Sauvon Urheilijoiden Antton Launnolla on hyvä mahdollisuus selvitä 800 metrin finaaliin. Launto juoksee myös 1 500 metriä.

Esan Linnea Harala aikoo urakoida viikonloppuna niin 3 000 metrin esteissä kuin 5 000 metrin sileällä matkalla.

Viikonlopun suururakoitsijan titteli menee Someron Esan Eemeli Salomäelle. Viime kauteen aktiiviuransa lopettanut Salomäki urakoi ”jäähyväiskisoissaan” ykköslajinsa seiväshypyn lisäksi 110 metrin aidoissa, pituushypyssä sekä kymmenottelussa.