Someron Esan mahtipäivä Kalevan kisoissa – Liipolalle kultaa, Holttiselle hopeaa

0

Someron Esan Henri Liipola voitti Seinäjoen Kalevan kisoissa Suomen mestaruuden tuloksella 72,71. Mestaruus ratkesi vasta viimeisellä kierroksella. Ennen sitä Liipola oli kilpailussa neljäs. Mestaruus on Liipolalle uran ensimmäinen.

– Olihan siitä suuri apu, ettei David heittänyt. Mutta olin paras paikallaolleista. Se riittää, Liipola tokaisi MM-Lontooseen lähtevän David Söderbergin poissaoloon viitaten.

Liipola lähti kisaan tilastokärkenä (72,99), mutta mestaruus oli silti yllätys.

– Sehän tässä yllätti, etten pidä itseäni kovinkaan hyvänä kilpailijana, Liipola myönsi.

– Viimeiseen heittoon tyhjensin vaan pääni ja heitin.

Koskella kasvanut ja Tampereella asuva 23-vuotias Liipola ei ollut mikään teinitähti. Eilinen SM-kulta on hänelle uran ensimmäinen SM-mitali juniorisarjat mukaan lukien.

Someron Esan mahtipäivän täydensi Tommi Holttinen, joka voitti miesten seiväshypyn SM-hopeaa.

Holttinen voitti hopeaa tuloksella 515. Hän yritti kaksi kertaa 525:stä ja kerran 545:stä tuloksetta. Mestaruuden voitti Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten tuloksella 535.

SM-mitali on Holttiselle uran ensimmäinen. Hänen valmentajaisänsä Jari Holttinen voitti SM-hopeaa viisi senttiä paremmalla tuloksella vuonna 1991.

Perttelin Peikkojen Elina Kakon taistelu mitalista päättyi ottelun toisena päivänä heti alkuun. Pituustulos 570 ei tuonut lisäeroa Jessica Rauteliniin ja keihäässä eroa tuli lisää, kun Kakko jäi tulokseen 36,29.

Lopulta Kakko sijoittui kauden parhailla pisteillään 5110 viidenneksi.

– Vaihtelevasti meni. En ole tyytyväinen pisteisiin, sijoitukseen ehkä, Kakko kertoi.

Seitsenottelun kaksoisvoitto meni Joensuun Katajan Heikkisen siskoksille. Jutta voitti pistein 5 747 ja Hertta oli toinen pistein 5 545. Pronssia vei Rautelin (5445), josta Kakko jäi lopulta yli 300 pistettä. Vuosi sitten Kakko oli Oulun Kalevan kisoissa neljäs.

Tommi Holttinen on SM-hopeamitalisti.