Vilpas hankki Islannissa tuhoa kylväneen takamiehen

0

Korisliigan mestarisuosikkeihin kuuluvan Vilppaan ensi kauden joukkue on enää yhtä laituria vaille valmis.

Perjantaina seura julkisti sopimuksen 193-senttisen ja 26-vuotiaan takamiehen Tobin Carberryn kanssa. Molempia takakentän paikkoja pelaava Carberry on pelannut koko kolmevuotisen ammattilaisuransa Islannissa, jossa jälki on ollut tuhoisaa.

Ensimmäisenä vuonna Carberry nosti Hottur Egilsstadirin Islannin pääsarjaan – keskiarvot 31,9 pistettä/11,2 levypalloa/5,9 syöttöä.

Toisena vuonna hän pelasi Hotturissa pääsarjaa – keskiarvot 28,2/9,3/5,0.

Kolmanneksi vuodeksi hän siirtyi Thor Thorilin riveihin – keskiarvot 27,7/10,4/4,6 ja valinta liigan ykkösviisikkoon.

On selvää, että yhden ulkomaalaispelaajan per/joukkue sallivassa Islannin pääsarjassa taso on melkoisesti höttöisempi kuin neljä ulkomaalaispelaaja per/joukkue sallivassa Suomen Korisliigassa, joten Carberryn tilasto-orgiat eivät tule jatkumaan samanlaisina Vilppaan paidassa, vaikka hän miten pääseekin pelaamaan samassa joukkueessa Teemu Rannikon kanssa.

– Tobin teki Islannissa kovat tehot pelaten kuitenkin joukkueelleen molemmissa päissä kenttää. Se ei ole yhden ulkomaalaisen sarjoissa itsestäänselvyys. Nyt hän ottaa pelillisesti askeleen eteenpäin urallaan ja aika näyttää, miten hän sopeutuu kovemmalle tasolle. Työkalut eli koko, taito ja atleettisuus miehellä ovat olemassa menestymiselle, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo kertoi seuran tiedotteessa.

Carberry aloitti yliopistouransa NCAA2-tasolta Southern Connecticut Statessa. Samassa koulussa oli myös muuan Desmond Williams, joka pelasi nappikauden viime sesongilla Vilppaassa.

Vilppaalla on nyt kasassa 11 pelaajasopimusta. 12:s ja viimeinen pelaajasopimus tulee olemaan siis laituri, joka viihtyy parhaiten kolmospaikalla. Nelospaikalle Vilppaalla kun on jo Korisliigan kaksi kotimaista huippua: Matias Ojala ja Juho Nenonen.