Vilppaan Aatu Kivimäki kaatoi maajoukkuekesän alkajaisiksi Armenian

0

Aatu Kivimäki valittiin päättyneellä kaudella Korisliigan vuoden tulokkaaksi.

Vilppaan Aatu Kivimäki pelasi yhden uransa parhaista peleistä, kun Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka alkoi B-divisioonassa Romanian Oradeassa perjantaina.

Kivimäki pelasi 24 minuuttia, heitti 26 pistettä, antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä ja merkkautti plusmiinuslukeman +36, kun ”Sudenpennut” kaatoivat Armenian vakuuttavasti pistein 95–69 (52–33). 58 nuorten ja poikien maaottelua pelannut Kivimäki heitti samalla ennätyspisteensä Suomi-paidassa. Kivimäki onnistui eilisessä ottelussa kahdeksassa ensimmäisessä pelitilanneheitossaan.

Suomi kohtaa alkulohkossa lauantaina Puolan, sunnuntaina Belgian ja keskiviikkona Valko-Venäjän. Joukkueen päävalmentajana toimii Kouvojen peräsimeen palaava Jyri Lehtonen. Apunaan Lehtosella ovat Pyrinnön jättänyt Ilkka Palviainen ja pelaajalegenda Hanno Möttölä.