Järvinen, Kalalahti ja Liski veivät valjakkoajon Suomen mestaruuden

0

”Rakkaudesta lajiin” oli valjakkoajon SM-kisojen päätöspäivänkin teema. Tämä jo siitä johtuen, että valjakot joutuivat SM-kilpailujen viimeiseen osakokeeseen SJ Tallilla erittäin kovassa kaatosateessa.

Mestaruudet ja muut mitalit saatiin tarkkuuskokeessa kuitenkin ratkottua. Poniyksiköissä meni jakoon vain mestaruus, sillä muiden mitalien jakamiseen edellytetään vähintään viittä osallistujaa. Poniluokassa kilpailijoita oli kolme.

Hevosyksikkökilpailussa kärkipaikkaa piti viikonlopun päätökseen asti Talvikki Järvinen hevosellaan Dancer T. 117,11 virhepistettä keränneen Järvisen voittomarginaali oli melko selkeä, sillä Ben Simonsén/SG Hard Rock oli hopealla hieman yli 20 virhepisteen erolla (137,75). Pronssin saavutti Sanna Tirkkonen.

Ponien kilpailun kaksi maaliin asti jatkanutta osallistujaa järjestivät  jännitysnäytelmän. Hannu Kalalahden ja Hessin Vihtorin sekä Anne Friisin ja Friisin Paletin erotti vaivaiset 0,23 virhepistettä.

Nuorten luokan ykkönen oli Tuuli Liski ennen Laura Haapakoskea ja Luna Suhosta.

Iloisia ilmeitä palkintojenjaossa. Takarivissä vasemmalta Hannu Kalalahti, Anne Friis, Ben Simonsen ,Talvikki Järvinen ja Sanna Tirkkonen. Eturivissä Laura Haapakoski, Tuuli Liski ja Luna Suhonen.

Juttua korjattu 14.8. kello 18.33: Ponien kilpailussa Leena Kalalahti ja Kalif-poni eivät joutuneet keskeyttämään. Kalalahti kilpaili ainoastaan perjantain koulukokeen, sillä hän keskittyy tuleviin valjakkoajojen MM-kilpailuihin.