Johanna Witka moukaroi ylivoimaisen Suomen mestaruuden ennätystuloksellaan

0

Someron Esan moukarinheittäjän Johanna Witkan jo entuudestaan mainio kausi kruunautui 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa Kauhavalla. Witka eteni täysin ylivoimaiseen Suomen mestaruuteen heittäen vieläpä uuden ennätyksensä.

Somerolaisen kilpailuheitoista mitattiin neljä, ja ne kaikki kantoivat yli 60 metrin. Kolmannen kierroksen tulos 62,14 paransi omaa ennätystä kahdella senttimetrillä. Voiton suvereeniutta kuvastaa se, että Emilia Olkkosen hopeatulos oli 57,94.

Witka kilpaili heinäkuussa 19-vuotiaiden EM-kisoissa Italian Grossetossa. EM-mitalikaan ei jäänyt kauas, kun hän sijoittui neljänneksi. Urheilijan ennätys on parantunut tällä kaudella yli kahdella metrillä, ja suoritusten tasaisuus on silmiinpistävää. Witka on kilpaillut kesäkuun puolivälin jälkeen yhdeksän kertaa, ja 60 metriä on ylittynyt yhtä vaille kaikissa kisoissa.

Seurakaveri Tommi Holttinen joutui tyytymään pronssimitaliin 22-vuotiaiden seiväshyppykisassa. Ikäluokan EM-kisoissa ennätyksensä 540 ylittänyt Holttinen meni Pohjanmaalla ensimmäisellään yli aloituskorkeuden 505, mutta lisää ylityksiä ei kilpailussa häneltä enää nähty. Mestariksi hyppäsi Urho Kujanpää lukemilla 535 ja hopealle Tomas Wecksten (530).