Kasnäs tuli jäädäkseen Meripäivien pitopaikaksi – viikonloppuna ratkotaan Salon mestaruusmitalit purjehduksessa

0

Salon Pursiseuran jäsenet kävivät pitkiä ja osin kiivaitakin keskusteluja pari vuotta sitten. Aihe oli se, vaihtaako erittäin perinteisten Meripäivien pitopaikkaa. Särkisalon Förby oli alkanut tuntua turhan syrjäiseltä etenkin Hangosta ja Turusta saapuvien vieraiden, mutta myös seuran oman väen toiminnan kannalta.

Viime vuodeksi tehtiin päätös muutoksesta. Förbyn sijaan Meripäivät vietiin Kemiönsaaren Kasnäsiin. Viimevuotinen tapahtuma oli paitsi kokeilu myös jälkikäteen ajateltuna sinetti. Sinnehän Pursiseuran Meripäivät kuuluvat, ja siellä ne järjestetään tänä viikonloppunakin.

Koko perheen tapahtumassa riittää ohjelmaa poniajelusta kasvomaalaukseen. Kilpaurheilun puolesta merkittävin anti on Kasnäs Regatta. Sillä on samalla historiallinen arvo, kun kilpailun yhteydessä ratkotaan Salon mestaruusmitalit. Purjehdus on yksi niistä useista kymmenistä lajeista, joissa kisataan Salon herruudesta Suomi100-juhlavuoden hengessä.

Kasnäs Regatta alkaa lauantaina kello 11.